Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Vikarierande projektassistent vid Miljöarkeologiska laboratoriet

Institutionen för idé- och samhällsstudier

Ansök

senast

2020-08-07

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för idé- och samhällsstudier söker en vikarierande projektassistent vid Miljöarkeologiska laboratoriet (MAL). Anställningen omfattar 12 månader (100%).

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna kan delas upp i två huvuddelar: labb-/projekt-/provadministration och förberedande för växtmakrofossilanalys (inledande stadier inför artbestämning) 

Inom labb-/projekt-/provadministration består arbetet i: hantering av inkommande prover och tillhörande pappers- och digitalt material, uppföljning av provhantering, avrapportering och deadlines samt intern status rapportering. I arbetet ingår även arkivering av fysiska prover och hantering av eventuell retur av material, digitalisering (i MS Excel) av analysresultat och metadata samt deltagande i avrapportering av projekt. Vidare omfattar arbetet att kalla till labbmöten samt hantera mötesanteckningar (digital arkivering, uppföljning) 

Inom förberedande för växtmakrofossilanalys (inledande stadier inför artbestämning) ingår subsampling, beskrivning, flotering och utplockning av makrofossilprover.

Andra arbetsuppgifter såsom hålla ordning och utveckla/optimera lokalanvändning, provhantering vid markkemiska analyser, arbete med labbet hemsida, kvalitetssäkring av data i SEAD databasen (www.sead.se), och förberedande av data för internationella samarbeten kan vid behov också ingå i arbetet. 

Kompetenskrav
Behörig att anställas som projektassistent är den som avlagt masterexamen i arkeologi, miljöarkeologi eller motsvarande examen. 

God förmåga att systematisera och källvärdera de aktuella provmaterialen, noggrannhet och förmåga att arbeta systematiskt med dokumentationsprocess och presentation av resultat och erfarenhet av provhantering och flottering för växtmakrofossiler utgör krav för anställningen. 

Vidare är även mycket goda allmänna datorkunskaper (särskilt med Microsoft Office-produkter och synnerligen Excel) samt god förmåga att läsa, skriva och kommunicera på svenska och engelska krav för anställningen. 

Övriga önskvärda kvalifikationer
Kännedom om miljöarkeologiska databaser eller erfarenhet av databasarbete inom arkeologi (inmatning, kvalitetssäkring) och erfarenhet av andra miljöarkeologiska metoder (t.ex. markkemi) utgör meriter för denna anställning.

Praktisk erfarenhet av uppdragsarkeologiskt arbete är också meriterande. 

Ansökan
Till ansökan ska bifogas:

(1) Ett personligt brev där sökande motiverar sitt intresse för anställningen, redogör för sina kvalifikationer, och förklarar hur dessa är relevanta för arbetsuppgifterna (1-2 sidor)
(2) En meritförteckning (Curriculum Vitae) med komplett lista över examensarbeten och eventuella publikationer, och kopior av examensbevis samt övriga relevanta betyg och intyg
 (3) En lista med 2 referenspersoner, inklusive kontaktuppgifter

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2020-08-07. 

Övriga upplysningar
Anställningen är på 100% i 12 månader med tillträde 2020-09-01 eller enligt överenskommelse. 

Arbetsort är Umeå och hög närvaro vid institutionen är ett krav eftersom den som erbjuds anställningen förväntas delta aktivt i utvecklandet av det miljöarkeologiska laboratoriets och arkeologiämnets forsknings- och utbildningsmiljö. 

Om Coronasituationen fortsätter kommer möjligheten till internet uppkoppling hemifrån att vara önskvärt då uppkoppling mot labbets server behövs för att kunna utföra en del av arbetet. 

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av föreståndare för MAL Philip Buckland (090-786 52 92, philip.buckland@umu.se)  eller prefekt Jonas Nilsson (090-786 99 90, jonas.nilsson@umu.se ). 

För information om institutionen, se Institutionen för idé- och samhällsstudier. 

Vi ser fram emot din ansökan! 

Tillträde

2020-09-01 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Jonas Nilsson, prefekt

090-786 99 90, jonas.nilsson@umu.se

Philip Buckland, föreståndare MAL

090-786 52 92,philip.buckland@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-848-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-08-07

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.