Vikarierande universitetsadjunkt i ämnesområdet musik, 80%

Institutionen för estetiska ämnen i lärarutbildningen

senast

2019-10-11

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 80%
  • Ort Umeå

Institutionen för estetiska ämnen vid Umeå universitets humanistiska fakultet, bedriver utbildning och forskning inom ämnena bild, media, musik och slöjd. Institutionens huvudsakliga verksamhet sker inom lärarutbildningen. Institutionen har ett fyrtiotal anställda och utgör en kreativ miljö för möten mellan didaktisk, vetenskaplig och konstnärlig verksamhet. För mer information om institutionen, besök gärna Institutionen för estetiska ämnen.

Institutionen för estetiska ämnen söker nu en vikarierande universitetsadjunkt i ämnesområdet musik, 80%.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser undervisning inom musikämnesområdet med fokus på arrangering, komposition och musikteori. I arbetsuppgifterna ingår handledning, praktisk färdighetsträning, seminarieledning samt bedömning inom fristående kurser och i lärarprogram. I övrigt ingår undervisningsrelaterad administration, kursplanering och utvecklingsarbete samt kompetensutvecklingstid. Utav anställningens omfattning ingår 95 % undervisning/administration och 5 % kompetensutveckling.

Behörighetsgrunder
Behörig att anställas som universitetsadjunkt i ämnesområdet musik är den som har examen på lägst magisternivå inom musikämnesområdet eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

Bedömningsgrunder för urvalet
Specifika bedömningsgrunder är dokumenterade kunskaper inom ämnesområdet musik med inriktning mot ämnesdidaktik med fokus på arrangering, komposition och musikteori.

Undervisningserfarenhet inom grundskola/ gymnasium eller kulturskoleverksamhet inom det ovanstående ämnesområdet med visad hög kvalité är krav för anställning. Erfarenhet av samverkan med aktörer inom musikfältet i det omgivande samhället och kulturverksamhet är meriterande. Erfarenhet av undervisning i piano är meriterande.

Till övriga bedömningsgrunder hör god samarbetsförmåga, förmåga till studieadministration samt övrig lämplighet som anses utgöra förutsättning för fullgott genomförande av arbetsuppgifter.

Avvägning mellan bedömningsgrunder
Särskild vikt ska fästas vid dokumenterade kunskaper inom ämnesområdet musik med inriktning mot ämnesdidaktik.
Stor vikt ska fästas vid erfarenhet av undervisning i arrangering, komposition och musikteori.
Vikt ska fästas vid erfarenhet av samverkan med aktörer inom musikfältet i det omgivande samhället och i kulturverksamhet samt av undervisning i piano.

Därutöver ska avseende fästas vid övriga bedömningsgrunder.

Ansökan ska innehålla:

• personligt brev med motivering till varför du söker anställningen
• CV
• relevanta betyg och intyg
• namn och kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Ansökan ska göras i e-rekryteringssystemet Varbi  och vara inkommen senast 2019-10-11.

Övriga upplysningar
Anställningen är ett vikariat på 80 % under perioden 191115-200731, med tillträde 191115 eller enligt överenskommelse.

Anställningen är placerad i Umeå och hög närvaro i miljön är ett krav.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av prefekt Anna Widén,  090-786 60 33, anna.widen@umu.se och universitetsadjunkt i musik, Göran Wretling, 090-786 65 81, goran.wretling@umu.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

191115 eller enligt överenskommelse

Anna Widén, prefekt

090-786 60 33, anna.widén@umu.se

Göran Wretling, universitetsadjunkt i musik

090-786 65 81, goran.wretling@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1094-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2019-10-11

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.