Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 50%
  • Ort UMEÅ

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Beskrivning

Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering söker en adjunkt till avdelningen för arbetsterapi.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår undervisning i de områden som ingår i Arbetsterapeutprogrammets kurser på grundnivå. Detta innebär att planera, förbereda och genomföra undervisning, handleda och examinera. Vanligen genomförs undervisningen på universitetet, men sker ibland även digitalt. Undervisningen sker som regel på svenska, men kan även ske på engelska. Administrativa uppgifter är främst relaterade till kursansvar och då med hjälp av olika digitala system. I övrigt ingår administrativa uppgifter och uppdrag inom institutionen och Medicinska fakulteten.

Anställningen är tidsbegränsad till 7 månader med en omfattning av 50 %. Stationeringsort är Umeå.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som dels har visat pedagogisk skicklighet och dels har avlagt magisterexamen eller har motsvarande kompetens eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen. För anställningen krävs även legitimation som arbetsterapeut.

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrund vid anställning av lärare vid universitetet ska gälla graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning. Prövningen av yrkeserfarenhet och pedagogisk skicklighet ska ägnas särskild omsorg vid denna anställning. Därutöver ska gälla graden av skicklighet att bidra till programutveckling och kursutveckling.

Viktning av bedömningsgrunder
Vid bedömningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: Relevant yrkeserfarenhet (3), pedagogisk skicklighet (3), administrativ skicklighet, och förmåga att leda och utveckla verksamhet (1).

Beskrivning av bedömningsgrunder
Den sökande förväntas kunna uppvisa yrkesskicklighet som är relevant för anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter. Följande erfarenheter ska dokumenteras och är ett krav:

·        utredning och bedömning av aktivitetsutmaningar generellt, specifikt inom geriatrik

·        interventionsmetoder inom arbetsterapi

·        utformning av utlåtanden och intyg

·        teamarbete och professionellt bemötande

·        rehabiliteringplanering

Den pedagogiska skickligheten avser dels erfarenhet av undervisning inom olika områden i det kliniska yrkesutövandet och dels dokumenterad erfarenhet av undervisning inom universitet/högskola. Följande erfarenheter ska dokumenteras och är ett krav:

undervisning med klientgrupper/anhöriga/personal
handledning och examination av studenter inom området arbetsterapi
erfarenhet av praktisk undervisning inom området arbetsterapi
planering, genomförande och utvärdering av undervisning på grundnivå

Administrativ skicklighet kan visas genom erfarenhet av utbildningsplanering inom den kliniska yrkesutövningen och vid planering av utbildning på grundnivå. Vana vid att hantera olika digitala system är meriterande.

För denna anställning är god förmåga till självständighet, samarbete, beslutsfattande och flexibilitet ett krav.

Faktaruta

Enligt ÖK

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-12-05

Diarienummer

AN 2.2.1-1746-22

Ulla Nygren

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.