Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Vikarierande universitetsadjunkt i Omvårdnad Umeå

Institutionen för omvårdnad

Ansök

senast

2021-11-30

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Vid institutionen för omvårdnad, som har ett hundratal anställda, bedrivs utbildning till sjuksköterska och röntgensjuksköterska, specialistutbildningar för sjuksköterskor, barnmorske-, magister- och masterutbildning samt forskarutbildning/forskning inom tre huvudämnen; omvårdnad, radiografi samt sexuell och reproduktiv hälsa

Arbetsuppgifter

Anställningen omfattar praktisk och teoretisk undervisning och handledning i praktiska färdigheter inom utbildning på grund och avancerad nivå. Undervisningen sker huvudsakligen inom institutionens program och kurser. Dessutom ingår att vara delaktig i utveckling av nya kurser och administrativa uppgifter. Undervisning kommer delvis att ske med distanspedagogik.

Anställningen är ett vikariat upp till 24 månader med stationeringsort Umeå, men undervisning på annan ort kan förekomma.

Behörighetskrav och bedömningsgrunder för anställning

Behörig att anställas som adjunkt i omvårdnad är legitimerad sjuksköterska som avlagt magisterexamen i omvårdnad eller har motsvarande kompetens. Den sökande ska ha genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper, samt visat pedagogisk skicklighet. Erfarenhet och utbildning inom äldrevård och/eller neurologisk vård är meriterande.

Viktning av bedömningsgrunder

Vid tillsättningen kommer viktning av meriter att ske enligt följande: pedagogisk skicklighet (3), relevant yrkesskicklighet, samt vetenskaplig skicklighet (1). Därutöver skall gälla graden av administrativ skicklighet, skicklighet att leda och utveckla verksamhet, förmåga att samverka med det omgivande samhället samt att informera om forsknings- och utvecklingsarbete (1).

Beskrivning av bedömningsgrunderna

Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten kommer hänsyn att tas till dokumenterad erfarenhet av planering, genomförande och utvärdering av undervisning samt handledning och examination.

Vid urval av behöriga är kunskaper om och erfarenheter av utbildningsplanering och undervisning inom Omvårdnad, akutsjukvård, handledning av praktiska moment inom sjuksköterskans kompetensområde samt klinisk yrkesskicklighet som sjuksköterska inom äldrevård och/eller neurologisk vård av särskild vikt.

Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt att läggas vid självständiga forskningsinsatser i omvårdnad, erhållna forskningsanslag samt nationella och internationella kontakter.

Administrativ skicklighet kan visas genom skicklighet att leda och utveckla verksamhet och personal, erfarenhet av grundutbildningsplanering m.m. samt genom förmåga till självständigt beslutsfattande, kommunikativ förmåga och förmåga till samarbete.

Ansökan
Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi.

Din ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev inklusive kontaktuppgifter
  • CV/meritförteckning
  • Kontaktuppgifter till minst två referenser
  • Examensbevis (styrkta kopior)

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

mitzie.nordh@umu.se

090 786 91 42

inga-maj.persson.ljung@umu.se

090 786 91 11

Diarienummer

AN 2.2.1-1570-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-11-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.