Vikarierande universitetslektor i geografi

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 25%
  • Ort Umeå

Institutionen för geografi söker nu en vikarierande universitetslektor i geografi med inriktning mot global rättvisa, ekonomisk och social geografi samt GIS och rumslig analys. Anställningen är ett vikariat på 25% från och med 2020-01-15 till och med 2020-06-15 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser undervisning i kulturgeografi med inriktning mot global rättvisa, ekonomisk och social geografi samt GIS och rumslig analys. Undervisning avser grundnivå och anställningen kommer omfatta cirka 25 % undervisning. Innehavaren av anställningen förväntas ansvara för kurser inom ovan nämnda områden, men undervisning utanför dessa områden kan komma att ingå. I arbetsuppgifterna kan ingå kursansvar inklusive kursutveckling och administrativa göromål.

Placeringsort för anställningen är Umeå.

Om anställningen
Anställningen är ett vikariat på 25% med placering vid institutionen för geografi vid Umeå universitet under perioden 2020-01-15 till och med 2020-06-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Umeå och vi söker en universitetslektor som kommer vara en del av vår dagliga verksamhet vid institutionen.

Behörighet
Behörig att anställas som universitetslektor är, enligt 4 kap. 4 § högskoleförordningen, den som dels har visat pedagogisk skicklighet, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens eller har någon annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ingår i anställningen.

Behörigheten avser avlagd doktorsexamen i kulturgeografi med en inriktning som är relevant för det aktuella området eller motsvarande vetenskaplig kompetens. I Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet (dnr FS 1.1-57-18) regleras behörighetskrav och bedömningsgrunder vid rekrytering och befordran samt sakkunnigförfarande.

Bedömningsgrunder och avvägning mellan bedömningsgrunderna
Som bedömningsgrund vid anställning av en universitetslektor kommer i lika stor utsträckning beaktas graden av vetenskaplig skicklighet och pedagogisk skicklighet. Vid bedömningen av den pedagogiska och vetenskapliga skickligheten kommer särskild vikt läggas vid erfarenheter av undervisning inom ovan nämnda områden beskrivet i arbetsuppgifterna. Visad undervisningsskicklighet är meriterande

Ansökan
Samhällsvetenskapliga fakultetens anvisningar för ansökan och anvisningar för sakkunnigbedömning hittar du här (https://www.aurora.umu.se/enheter/samfak/personalanstallning/lararanstallningar/anvisningar-for-ansokan-och-sakkunnigbedomning/) . Behörighets- och bedömningsgrunder återfinns i Anställningsordning för lärare vid Umeå universitet, här (https://www.aurora.umu.se/enheter/samfak/personalanstallning/lararanstallningar/anvisningar-for-ansokan-och-sakkunnigbedomning/)

Ansökan ske via rekryteringenssystemet Varbi.

Enligt överenskommelse

Emma Lundholm, Prefekt

Niclas Svelander, HR

Diarienummer

AN 2.2.1-42-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-01-24

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.