Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 juli 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Ursprungsmat i den samiska och tornedalska matkulturen

tor
1
okt
Tid Torsdag 1 oktober, 2020 kl. 12:00 - 13:00
Plats Zoom (Tráhppie)

Lunchföreläsning med författaren Per Huuva om ursprungsmat med rötterna i den samiska och tornedalska matkulturen. Per Huuva är uppvuxen i ett hem med tre generationer i byn Liehittäja, några mil från Övertorneå i Tornedalen i en renskötarfamilj, där han lärt sig livmedelshantering och matlagning av de äldre.

Föreläsningen är ett samarrangemang med Såhkie, Umeå sameforening och Institutionen för Kost- och måltidsvetenskap.

Föreläsningen hålls på Tráhppie, det samiska kulturhuset i Umeå, där det finns möjlighet att köpa lunch. Umeå universitet är endast medarrangör för den virtuella delen av evenemanget, som livesänds via Zoom.

Mötes ID: 681 2668 5975
Lösenord: 625630

Föreläsning