Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Vad innebär det att delta i Arcums forskarskola? 

fre
26
nov
Tid Fredag 26 november, 2021 kl. 12:00 - 13:00
Plats Online: ZOOM

Den 26 november 2021 håller Linda Lundmark, forskarutbildningsansvarig för den arktiska forskaskolan vid Arktiskt centrum, Umeå universitet (Arcum), ett lunchseminarium på engelska där hon i detalj presenterar forskarskolan samt idéer om hur forskarskolan kan vara till gagn för forskare och redan antagna doktorander.

Arcums arktiska forskarskola har en inriktning mot hållbar utveckling för att lyfta en dimension som länge varit viktig för Arktiska områden och som många forskare också studerar utifrån sina ämnesområden.
 
– "De flesta känner till grunderna för hållbar utveckling som berör ekonomisk hållbarhet, sociala förhållanden och samhällsutveckling samt miljömässig hållbarhet, men ofta handlar forskning om hållbar utveckling om en liten del av exempelvis ett system, en process eller ett sammanhang", säger Linda Lundmark.

Forskarskolan vill skapa är en miljö som främjar tvärvetenskap genom att handledare och doktorander från vitt skilda ämnesområden vid Umeå universitet möts i diskussioner, föreläsningar, workshops, exkursioner med mera, med fokus på den hållbara utvecklingen i vårt område. På så vis kan ytterligare dimensioner på hållbar utveckling läggas till redan befintlig forskning.
 
Fredagen den 26 november mellan kl. 12 och 13 har du möjlighet att höra Linda Lundmark tala om processen, villkoren och konceptet för den arktiska forskarskolan. Hon berättar om vilka möjligheter och fördelar den erbjuder doktorander och handledare, och hur den i förlängningen ämnar gagna den Arktiska forskningen vid Umeå universitet.

Registrera ditt intresse på länken nedan. Du kommer att få mer information och en zoomlänk via e-post. Har du tekniska problem med att anmälan, skicka ett mail istället. 

Varmt välkommen!

 

OBS! Presentationsspråket är engelska (uppdaterad 2021-11-24)

Evenemangstyp: Seminarium
Personalbild Linda Lundmark
Talare
Linda Lundmark
Övrig/annan befattning, universitetslektor
Läs om Linda Lundmark
Kontaktperson
Anngelica Kristoferqvist
Läs om Anngelica Kristoferqvist
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Kontaktformuläret ska ej användas för känslig eller personlig information (känsliga eller integritetskänsliga personuppgifter). Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).