Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 mars 2021)

printicon

Workshop för chefer om diskrimineringslagens aktiva åtgärder

tor
22
apr
Tid Torsdag 22 april, 2021 kl. 13:00 - 15:00
Plats Digitalt

Som chef är du ansvarig för att ett aktivt arbete bedrivs inom området lika villkor. För att kunna fullfölja detta ansvar är det viktigt att du upplever att du har kunskaper kring lagar och regelverk men även att du som chef vet hur du rent praktiskt ska bedriva detta arbete.

Personalenhetens samordnare för lika villkor bjuder in till en workshop om diskrimineringslagens krav på aktiva åtgärder. Aktiva åtgärder har, precis som förbuden mot diskriminering, till syfte att förebygga och motverka diskriminering mot så väl anställda som studenter.

Utbildningen vänder sig främst till chefer och HR-stöd.

Tanken med workshopen är att Du får vägledning i hur ni kan lägga upp arbetet med aktiva åtgärder på er arbetsplats. Workshoppen hålls via Zoom och länk skickas ut till anmälda personer en dag innan träffen.

Denna utbildning är en aktivitet från Umeå universitets Riskbedömning och handlingsplan för arbetsmiljö och lika villkor 2019–2021 där Personalenheten har i uppdrag att utbilda chefer i diskrimineringslagen

Arrangör: Personalenheten
Evenemangstyp: Workshop
Kontaktperson
Thomas Wahlström
Läs om Thomas Wahlström
Kontaktperson
Ellinor Nordsvahn
Läs om Ellinor Nordsvahn
Anmäl dig här

Anmälan

Här kan du kan anmäla dig till evenemanget.

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).