Hoppa direkt till innehållet
printicon
Publicerad: 23 sep, 2019

Brain and Culture Symposium, 11 Okt. 2019, Karolinska institutet

Tredje symposiet av Brain and Culture, går av stapeln fredagen den 11/10 2019 i Aula Medica på Karolinska Institutet. Detta blir ett unikt tillfälle att både höra fyra världsledande forskare berätta om nya forskningsrön som upptäckts i mötet mellan naturvetenskap och kultur, och ta del av musik- och dansframträdanden med några av våra främsta artister.

Vi inleder med en av pionjärerna inom forskning på musik och hjärnan, prof. Robert Zatorre vid McGill University i Montreal, som föreläser om hur musik påverkar hjärnans belöningssystem. Därefter berättar prof. Charles Spence från Oxford University om sin forskning på hur de olika sinnena samspelar i smakupplevelser, och hur vetenskapen kan hjälpa kreativa kockar att skapa den optimala gastronomin. Efter lunch föreläser prof. Yulia Kovas vid Goldsmiths University i London om hur inlärning och kreativitet beror av ett komplext samspel mellan miljö och genetik. Avslutningsvis bjuder prof. Dean Simonton på en fascinerande genomgång av de faktorer som ligger bakom exceptionell kreativitet inom konst och vetenskap, baserat på statistiska analyser av historiska data.

Organisation

Brain and Culture ordnas av Centrum för Kultur, Kognition och Hälsa vid Karolinska Institutet i samarbete med Karolinska Institutets Kulturråd, med stöd av Region Stockholm. Fri entré. Varmt välkomna!

Registrering: https://survey.ki.se/Survey/16631

Hemsida: https://nyheter.ki.se/brain-and-culture-symposium