Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

Publicerad: 31 okt, 2014

Folkbladet: Åsikterna om hur vi bäst kan hjälpa går isär

NYHET ”Det finns inga uppgifter om att tiggarna i Umeå skulle vara kopplade till organiserad verksamhet”. Det säger Karin Åström, lektor vid juridiska institutionen till tidningen Folkbladet som lyfter frågan om hur vi bäst kan hjälpa tiggarna.

I sin forskning har Karin Åström tittat på om tiggeri kan kopplas till människohandel och hon har endast sett ett fåtal fall som uteslutande förekommit i södra Sverige.
– Det finns inga uppgifter om att tiggarna i Umeå skulle vara kopplade till organiserad verksamhet, men det finns en risk som man inte kan ducka ifrån, säger Karin Åström till Folkbladet.

Folkbladet: Om du sätter det i relation till att ge pengar?
– Det är cyniskt om man utgår från att alla är utsatta för organiserad brottslighet och inte ger därför. I grund och botten är det människor med problem och de som sitter och tigger är offer i vilket fall som helst, säger Karin Åström till tidningen.

Länk till nyheten

Redaktör: Sofia Strömgren