Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 31 mar, 2022

Institutionen för Informatik gör kultursatsning

NYHET Institutionen för Informatik gör stor kultursatsning genom att bilda ett institutionsband som från och med 1 april finns tillgängliga för bokningar. Med bred repertoar, ett kompetent gäng instrumentalister och en tydlig vision hoppas man få spelningar på såväl nationella som internationella arrangemang framöver.

Text: Magnus Mikaelsson

På Institutionen för Informatik har man verkligen tagit ökad kreativitet och den nationella satsningen på kultur inom akademien till en ny nivå i år. Bland personalen har det identifierats ett antal kompetenta musiker som under våren repeterat ihop en blandad repertoar med såväl coverlåtar från 70-talet och framåt som egenkomponerade alster med god potential att bli klassiker.

- Det har varit en jättebra och givande aktivitet som kanske inte direkt är kopplad till vår ordinarie verksamhet men som verkligen gett nya infallsvinklar till såväl egen forskning som utbildning överlag, säger Patrik "Goatnose" Björnfot, leadsångare, gitarrist, kreativt ansvarig för bandet samt doktorand vid institutionen. 

Förutom att ha kombinerat musicerande med eget arbete inom både forskning och undervisning har gruppen dessutom getts möjlighet att undersöka ett antal olika nya verktyg i undervisningen. 

- Det kändes till en början ovant att försöka använda min sångröst som ett undervisningsverktyg men efter bara några dagar föll det sig helt naturligt. Att sjunga i stället för att bara prata har gjort att både jag själv och de studenter jag arbetar med fått helt nya ingångar till vårt ämne, kommenterar Sara Bomark, basist och sångerska i Informatrix som bandet döpts till. 

Alla bandmedlemmar ser positivt på framtiden och är övertygade om att detta bara är början på, om inte helt nya karriärer, i alla fall en sidoinkomst och en möjlighet att nå nya målgrupper. 

- Som forskare inom ett så brett ämne som informatik så ser jag helt klart detta som ytterligare en kanal för att nå ut med mina tankar. Drömmen vore ju att få stå inför ett fullsatt Ullevi och genom sångtexterna kunna få ut det jag just nu behandlar i min avhandling, säger Goatnose. 

För er som är intresserade av att veta mer och kanske t o m höra hur det låter; håll koll på Institutionen för Informatiks webbsida. 

Turnépremiär tillsammans med förbanden Nasheim och Envenomed beräknas bli om exakt ett år; den första april 2023...