"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2014-09-15

Nutrient timing för uthållighetsidrottare

NYHET Kurt Bergh, kostvetare och författare till boken Nutrient timing, föreläser 21 oktober för elitidrottare och dennes tränare om vad uthållighetsidrottare ska tänka på i kostplaneringen före, under och efter träning/tävling.

Kostens betydelse för ökat välbefinnande, bättre prestationer och effektivare återhämtning är länge känt. På senare tid har forskare upptäckt betydelsen av att tajma näringsintaget med den fysiska aktiviteten i det man kallar nutrient timing.

Det ligger i elitidrottarens natur att försöka tämja på gränserna. Tränings- och tävlingsbelastningarna blir allt högre. Utmaningen för varje idrottare är att balansera den totala tränings- och återhämtningsprocessen. Vid väldigt stora energibehov kan det av olika skäl vara svårt att inta tillräckligt med energi.

Det finns ett flertal faktorer som påverkar energiförbrukningen. Därför är det viktigt att beräkna den individuella energiförbrukningen.

Kurt kommer prata om vad du som uthållighetsidrottare ska tänka på i kostplaneringen före, under och efter träning/tävling beroende på kroppsvikt, intensitet och duration. Under föreläsningen får du konkreta exempel på hur just du skapar din strategi för nutrient timing.

Föreläsningen vänder sig till elitidrottare och dennes tränare. Team Elit Umeå är en mötesplats fritt för alla elitidrottare boende i Umeå-regionen.

Tid: tisdag den 21 oktober, 2014, kl. 18:30-20:00.Plats: IKSU Sport, Umeå
Anmälan senast den 17 oktober, 2014.

Upplysningar/anmälan: Thomas Wallgren, telefon 070-66 66 514.

Redaktör: Anna-Karin Eriksson