"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2023-02-06 Uppdaterad: 2023-02-07, 10:12

Nytt AI Hackathon med Medicinska fakulteten och IceLab

NYHET Ett nytt Hackathon arrangeras i Lövångergården den 22-24 februari. Anmäl dig senast den 9 februari.

Text: Anna Lundberg

Vid ett pitchevent samlades engagerade och intresserade forskare vid olika institutioner och fakulteter vid Umeå universitet, samt externa gäster från Uminova och Försäkringskassan, i MIT-husets Ljusgård för att lyssna på varandras pitchar och knyta nya kontakter.

Syftet med ett pitcheventet är att låta forskare som inte känner till varandras kompetens träffas, diskutera, skapa teams och sedan utforska lösningarna vidare i ett Hackathon. Life-science forskare med spännande data i behov av analysmetoder och forskare inom datavetenskap och statistik i behov av nya data, möts sällan, så dessa pitchevent utgör ett unikt sådant tillfälle.

- Tillsammans avser vi att arrangera ett Hackathon som är minst lika lyckosamt som förra gången, då alla tre deltagande team skrev framgångsrika forskningsansökningar, säger Martin Rosvall, föreståndare vid IceLab.

Post doc Barbara Forró från Maria Fällmans forskargrupp och MIMS, förste forskningsingenjör Elin Thysell, Institutionen för medicinsk biovetenskap och professor Oliver Billker från MIMS presenterade tre pitchar som innehöll spännande och innovativa data. Max Hellström, doktorand från Institutionen för strålningsvetenskaper, Laura Carroll, beräkningsbiolog/bioinformatiker vid UCMR, Johan Henriksson, forskare vid MIMS och Priyantha Wijayatunga, universitetslektor vid Handelshögskolan, presenterade metod-pitchar.

Hackathon i Lövångergården

Martin avslutade mötet genom att bjuda in samtliga deltagare att anmäla ett team till Hackathon i Lövångergården, som är äger rum mellan den 22-24 februari.

- Vi kommer lägga upp samtligas abstract på IceLabs hemsida, tillsammans med en anmälningslänk. Deltagandet i ett Hackathon utgör ett unikt tillfälle att utvecklas, lära sig och skapa nya möjligheter. Alla frågor är välkomna!

AI Hackathon at Lövångergården 2023