Publicerad: 14 mar, 2019

Sök medel från Arktiskt centrums strategiska resurs

NYHET De forskare som anslutit sig som affilierade till Arcum är nu berättigade att söka medel för vårterminen 2019 från verksamhetens strategiska resurs.

Arcums främsta uppgift är att verka för en positiv utveckling inom den arktiska forskningen. Därför engagerar sig Arcum i ett antal aktiviteter som kopplar till olika delar av forskningsprocessen, och en viktig uppgift för Arcum är att stödja pågående forskning.

Centret har möjlighet att vara värd för externfinansierade forskningsprojekt, särskilt om de inrymmer forskare från olika institutioner och fakulteter. Dessutom finns ekonomiska resurser avsatta för att stödja akademiska arrangemang. Arcum har dessutom utlysningar där det är möjligt att ansöka om resurser för konferensdeltagande och fältarbeten.

Ansökan ska ha relevans för arktisk forskning och skicks in senast den 7 maj 2019.

Arcums strategiska resurser till affilierade forskare vid Umeå universitet

Sök pengar för aktiviteter som har betydelse för arktisk forskning