"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Publicerad: 2023-05-23 Uppdaterad: 2023-05-24, 08:41

Sök utbytesstudier till vårterminen 2024

NYHET Nu kan du söka utbytesstudier i Asien, Nordamerika, Norden, Tyskland eller England för studier vårterminen 2024. Lär känna ett land, dess kultur och få vänner för livet. Utmana dig själv och få ovärderliga kunskaper och erfarenheter.

Text: Jessica Bergström Grahn

Nu finns det en ny chans att söka utbytesplats för vårterminen 2024 till länder både inom och utanför Europa via de universitetsövergripande avtalen. Det finns platser kvar i Würzburg i Tyskland, Keele University i England och universitet i flera nordiska länder. Vill du utanför Europa kan du söka till universitet i USA, Kanada, Sydkorea, Indien, Kina och Macau. Studenter på hela Umeå universitet kan söka. 

– Att åka på utbytesstudier ger dig inte bara upplevelser i en ny kultur, utan är också ett sätt att vässa ditt cv. Genom utbytesstudier kan du både bredda och fördjupa din utbildning och är en merit för framtida karriär, säger Ida Bergmark, internationell koordinator på International Office.

Många studenter vid Umeå universitet tar chansen att åka på utbyte. En av dessa är Emma Jonsson som var en termin vid Idaho State University i USA. 

– Jag kan ärligt säga att mitt beslut att åka på utbytesstudier är bland de absolut bästa besluten jag har tagit i mitt liv. Min erfarenhet där blev otroligt rik och värdefull på så många olika plan - allt ifrån att kurserna jag läste har gett mig en stor trygghet i mina fortsatta studier till arkitekt i Umeå, att jag växte i min trygghet att vara självständig, till att jag fått både familj, vänner och kontakter för livet. Får du chansen så åk, uppmanar Emma.

 

Du kan söka utbytesstudier våren 2024 till följande länder utanför Europa:

 • Kanada (University of Saskatchewan)
 • USA (Idaho State University)
 • Sydkorea (Hanyang University – Seoul och ERICA Campus, Hankuk University, Sogang University, Soongsil University, Chung-Ang University)
 • Kina och Macau (Fudan University, City University Hong Kong, Macau University)
 • Indien (Indian Institute of Technology, Manipal Academy of Higher Education, SRM Institute of Science and Technology)

Du kan söka utbytesstudier våren 2024 till följande länder inom Europa:

 • England (Keele University)
 • Tyskland (University of Würzburg)
 • Danmark
 • Finland
 • Färöarna
 • Grönland
 • Island
 • Norge

De platser som går att söka nu inför våren 2024 är sådana som inte blivit fyllda i den förra utlysningen inför läsåret 2023/2024 (så kallade restplatser). Om du tidigare har tackat ja till en utbytesplats under läsåret 2023/2024 till ett annat universitet så kan du inte få en plats i denna utlysning.

Ansökningsdeadlines för universitetsövergripande platser våren 2024

Inom Europa: 19 juni 2023.
Utanför Europa: 4 september 2023.

Tänk på att påbörja din ansökan i god tid. Du behöver till exempelvis prata med din studievägledare om de kurser du tänkt söka.

Mer information om utbytesstudier

Läs mer om utbytesstudier utanför Europa och hur du ansöker

Läs mer om utbytesstudier inom Norden och övriga Europa

Kontakta International Office

Om du har frågor om att åka som utbytesstudent under våren 2024 kan du kontakta oss.
E-post: outgoing.io@umu.se
Telefon: 090-786 50 00