Huvudmenyn dold.
Publicerad: 27 maj, 2010

Umeå universitet direktsänder studenthelg på webben

NYHET Umeå universitet låter landets ungdomar uppleva Umeå i direktsändning hela helgen den 28-30 maj. Guider under helgen är två blivande studenter som har röstats fram i en webbtävling.

De två vinnande VIP-gästerna, Jennie Eneroth från Västerås och Kristoffer Tveiten från Partille, fick samla röster, bland annat på Facebook, och motivera varför just de var lämpade att visa upp Umeå för Sveriges unga. De ska nu för första gången besöka studentstaden Umeå. Under helgen ska de, träffa studenter, universitets ledning, lokala celebriteter och universitetspersonal samt få njuta av nöjesutbudet.

– Det här är ett unikt sätt att visa upp vad ett universitet är och hur det är att vara student i Umeå, berättar John Molander, projektledare på informationsenheten. Förhoppningen är att vi genom att använda sociala medier och ny teknik också kan nå nya målgrupper av ungdomar som annars kanske inte hittar hit eller tror att universitetsstudier inte är något för dem, nu kan de och alla andra med egna ögon se vad vi har att erbjuda.

Programmet för de två VIP-gästande studenterna är digert och nöjesutbudet är extra stort denna helg eftersom den traditionella brännbollscupen, världens största brännbollsturnering, avgörs.

De blivande studenterna ska bland andra träffa kulturchefen, Fredrik Lindegren, som också är projektledaren för den blivande kulturhuvudstaden Umeå, universitetets ledning och Designhögskolans rektor Anna Valtonen. De får också en guidad tur i ”Sparken”– Sveriges bästa och nyaste betongskatepark – en egen visning av designhögskolestudenternas avslutningsarbeten, besöka HumLabs fantastiska lokaler, prova på Umeås shoppingutbud, äta middag med nuvarande studenter och mycket mer. På kvällen är det brännbollsyra med akter som bland andra Millencolin och Johnossi. Och allt kommer alltså att direktsändas på webben.

– Tittarna på webben kan också påverka sändningen och ställa frågor via chat och Twitter till de personer som våra VIP-gäster träffar, förklarar John Molander. Vi har sedan flera år tillbaka tagit ett aktivt beslut att försöka vara helt transparenta i all vår marknadsföring och genom de sociala medierna. Vi vet att ungdomar är skeptiska till den reklam de översköljs av från universitet och högskolor, vi strävar därför efter att alltid visa upp verkligheten och ingen tillrättalagd fasad. Bland annat genom att använda befintliga studenter eller vår egen personal i all marknadsföring och allt informationsmaterial. Den här livesända helgen är ytterligare ett steg i vår strävan att visa upp verkligheten som den är, denna gång i en direktsändning då givetvis allt kan hända.

Här kan du se livesändningen från cirka klockan 10:00 på fredag 28 maj till cirka klockan 17:00 söndag 30 maj.

Studentstaden Umeå live, 28-30 maj på Spotify

Kontaktperson: John Molander