Ett hållbart och smart campus

Umeå universitet tar ansvar för samhälle och framtid. Vi satsar på kreativa och nytänkande miljöer som kan ta sig an angelägna utmaningar med sikte på en hållbar framtid.

Ett rum i det gröna för att mötas och dela

Paviljongen i campusparken ska vara en mötesplats för hållbara initiativ.

Ny klimatsmart hållplats byggs vid universitetet

Umeå kommun bygger en klimatsmart busshållplats mellan Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus.

Hållbar universitetsstad

Smidiga supercykelvägar, laddningsbara lastcyklar och en spektakulär busshållplats. Campus blir hållbart.

Umeå universitet blir först i Europa med framtidens 5G-teknik

Hela Umeå ska bli testmiljö för utveckling av nya digitala produkter och tjänster.