Huvudmenyn dold.

För anmälda doktorer till Vårpromotionen 2022

Här är information till doktorer som är anmälda till årets Vårpromotion

Vårpromotion fredag 13 - lördag 14 maj 2022
Vårpromotionen 2022 delas upp i två dagar på grund av det ovanligt höga antalet doktorer som ska promoveras. Indelningen sker fakultetsvis i syfte att uppnå ett så jämnt deltagarantal som möjligt. Pristagarna har lyfts ur högtidsceremonin och får i år istället en heldag av pedagogiska samtal och vetenskapliga föredrag som avslutas med en ceremoniell prisutdelning och ett efterföljande mingel.

Nedan hittar ni mer information gällande specifika dagar.

11 maj: Pedagogiska samtal och vetenskapliga föredrag

Vårpromotionen inleds onsdag 11 maj med föredrag och pedagogiska samtal med årets pristagare.

De pedagogiska samtalen är öppna för allmänheten och hålls i Vardagsrummet i Humanisthuset. Dagen ramas in av stimulerande samtal om pedagogik och vetenskap med universitetets pristagare.

Samtalen och föredragen är öppen för allmänheten.

Mer exakta tider kommer framöver.

Hålltider för Pedagogiska samtal och vetenskapliga föredrag:
8.15 - 12.00 - Pedagogiska samtal
13.30 - 15.30 - Vetenskapliga föredrag

12 maj: Övning och rektors mingel

Torsdagen 12 maj är det obligatorisk övning av högtidsceremonin i Nolia. Övningen innebär att ni får er plats i processionen samt er sittplats på scen där några övar på att ta emot doktorsinsignier.

Dagen avslutas med ett rektorsmingel på restaurangen Eurest i Universum på campus.

Hålltider för övning och rektors mingel:
10:30-12.30 - Övning i Nolia för doktorer som promoveras fredag 13 maj
13.30-15.30 - Övning i Nolia för doktorer som promoveras lördag 14 maj
18.00-20.00 - Rektors mingel.

13 maj: Högtidsceremoni och vårbankett

Innan Ceremonin startar bjuds doktorer och jubeldoktorer på ett processionsmingel i Nolia med start 14.00. Högtidsceremonin startar 15.00 med promotion av nya doktorer och jubeldoktorer (doktorer som promoverades för 50 år sedan). Efter högtidsceremonin följer vårbankett på Nolia där förrätt, huvudrätt och dessert serveras med vin eller alkoholfria alternativ. Under kvällen hålls tal av i förväg tillfrågade personer.

Hålltider för högtidsceremoni och vårbankett
14.00-15.00 - Processionsmingel i Nolia
15.00-18.00 - Högtidsceremoni i Nolia
18.00-02.00 - Vårbankett

14 maj: Högtidsceremoni och vårbankett

Innan Ceremonin startar bjuds doktorer och jubeldoktorer på ett processionsmingel i Nolia med start 14.00. Hötidsceremonin startar 15.00 med promotion av nya doktorer och jubeldoktorer (doktorer som promoverades för 50 år sedan). Efter högtidsceremonin följer vårbankett på Nolia där förrätt, huvudrätt och dessert serveras med vin eller alkoholfria alternativ. Under kvällen hålls tal av i förväg tillfrågade personer.

Hålltider för högtidsceremoni och vårbankett
14.00-15.00 - Processionsmingel i Nolia
15.00-18.00 - Högtidsceremoni i Nolia
18.00-02.00 - Vårbankett

Beställa doktorsinsignier

Här hittar du information om hur du beställer doktorsring, doktorshatt och lagerkrans.

Du når oss som arbetar med Vårpromotionen på promotion@umu.se