Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 17 september 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon
Personalbild Katarina Hansson-Forman

Katarina Hansson-Forman

Doktorand i statsvetenskap sedan september 2017. Syftet med min avhandling är att analysera partnerskap som en form för styrning av det konfliktfyllda ämnet klövviltsförvaltning i Sverige.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
Samhällsvetarhuset, plan 5, Umeå universitet, A5 55 31 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag började som doktorand i september 2017. Syftet med min avhandling är att analysera partnerskap som en form för styrning av det konfliktfyllda ämnet klövviltsförvaltning i Sverige. Mer specifikt koncentrerar sig avhandlingen på förutsättningarna att styra genom partnerskap, med ett specifikt fokus på dess kapacitet att möta nuvarande och kommande utmaningar så väl som vilken roll makt spelar i processen. Därav bidrar avhandlingen till den teoretiska litteraturen om partnerskap samtidigt som den adresserar empiriska problem och utmaningar med klövviltsförvaltning i Sverige.

Jag är affilierad till Arktiskt Centrum vid Umeå universitet (https://www.umu.se/arktiskt-centrum/). Den arktiska dimensionen i min forskning kommer delvis från den geografiska positionen av mitt fall, där Västerbotten (definierat som en del av den arktiska regionen) är ett nyckelfall. Vidare, frågor om till exempel urbana/rurala dimensioner, ekonomiska förutsättningar och ekologi av älg är alla viktiga perspektiv att inkorporera, som alla är typiska för arktisk forskning.

Jag är kursansvarig för Environmental Governance, 7,5 hp, som ges vid Statsvetenskapliga institutionen både som fristående kurs och som en del av Statsvetenskap B.

2018
Rapport / Naturvårdsverket, 6853
Eriksson, Max; Hansson-Forman, Katarina; Ericsson, Göran; et al.
2018
Society & Natural Resources, Routledge 2018, Vol. 31, (7) : 837-852
Hansson-Forman, Katarina; Reimerson, Elsa; Sjölander-Lindqvist, Annelie; et al.

Forskargrupper

Gruppmedlem