Jag är legitimerad dietist med en doktorsexamen i kostvetenskap. Jag jobbar mycket med institutionens uppsatskurser, men undervisar också inom bl.a. kost och folkhälsa och vetenskaplig metod.
Jag är legitimerad dietist med en doktorsexamen i kostvetenskap och arbetar idag som universitetslektor.
Som doktorand arbetade jag med en kostinterventionsstudie där vi undersökte effekterna av medelhavskost på sjukdomen reumatoid artrit. I denna studie gjorde vi en noggrann undersökning av kostintaget hos deltagarna och kostundersökningen validerades med biologiska markörer för kostintag. Detta fick mig intresserad av just kostundersökningsmetodik och vikten av att värdera kostundersökningars tillförlitlighet. Det är något jag arbetar med även idag både i forskningsprojekt och inte minst i min undervisning. Bland annat är jag kursansvarig för den nätbaserade kursen "Dietary assessment methods" på avancerad nivå. Jag jobbar också mycket med institutionens uppsatskurser på grundläggande och avancerad nivå, där jag är kursansvarig, handleder och examinerar uppsatser. I övrigt undervisar jag också inom bl.a. kost och folkhälsa och vetenskaplig metod.
Jag har varit huvudhandledare för Petra Rydén som i juni 2011 disputerade med en avhandling om faktorer som underlättar respektive försvårar en hälsosam kostförändring. Jag är också biträdande handledare för doktorand Henrik Hagström inom ett forskningsprojekt som genomförs vid institutionen för folkhälsa och klinisk medicin. I detta projekt undersöker vi om det finns ett hjärtsmart sätt att äta LCHF.