"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Marie Peters

Marie Peters

Doktorand i Anna Överbys grupp. Maries forskning fokuserar på att identifiera och förstå rollen av cellulära proteiner i flavivirusets livscykel.

Kontakt

Telefon

Verksam vid

Anknytning
Plats
6F och 6M, Universitetssjukhuset by 6 o 24 Umeå universitet, 901 85 Umeå

Marie Peters doktorandprojekt fokuserar på att identifiera och karakterisera cellulära proteiner involverade i flavivirusets livscykel, i synnerhet proteiner involverade i fästingburen encefalitvirus (TBEV)-infektion, i syfte att potentiellt identifiera mål för antiviral terapi. En av gruppen av proteiner som hon för närvarande arbetar med att karakterisera under infektion är nukleoporinerna. För detta använder hon en kombination av biokemiska och molekylärbiologiska tekniker för att se och förstå olika aspekter av dessa proteiner under flavivirusinfektion.

Biografi

Marie tog sin kandidatexamen i Molecular Life Science vid universitetet i Lübeck där hon utvecklade och intresserar sig för molekylära tekniker. Efter detta flyttade hon till Sverige där hon tog sin masterexamen i molekylärbiologi vid Umeå universitet. Under sin tid i Umeå upptäckte hon sin passion för virologiområdet och bestämde sig för att stanna i Umeå och doktorera i virologi i Anna Överbys grupp.