Hoppa direkt till innehållet

Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Nikita Singh

Nikita Singh

Mina forskningsintressen och expertiser är datorigenkänning, maskininlärning och AI i både vård och industriell bilddata.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som postdoktor till Kemiska institutionen
Plats
KBC-huset (KB), Linnaeus väg 10 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag är postdoktor och arbetar med djupinlärningsbaserad automatiserad extraktion/detektion av information från LC-MS metabolomikdata (3D-data). Mitt projekt syftar till att övervinna denna flaskhals genom tillämpning av artificiell intelligens och AI-verktyg för snabb, möjlig automatisering och tillförlitlig bearbetning av komplexa "omics"-data. Resultaten av detta projekt kommer att implementeras i pipeline hos Swedish Metabolomics Centre, en nationell plattform som stödjer forskare i Sverige och utomlands.

Biografi

Jag har gjort ett års postdoc vid  RISE Research Institutes of Sweden AB under 2020 med AI- och maskininlärningsgruppen med industriella mönster, samt har en doktorsexamen från Institutionen för datavetenskap och teknik, Indien i maj 2019. Under avhandlingen har jag publicerat artiklar i nationella/ internationella tidskrifter. Jag har också varit en aktiv deltagare som presentatör i IEEE och Elsevier, ICA:s internationella och nationella konferenser.

 

Forskningsprojekt