Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.
Personalbild Nikita Singh

Nikita Singh

Mina forskningsintressen och expertiser är datorigenkänning, maskininlärning och AI i både vård och industriell bilddata.

Kontakt

E-post
Telefon

Verksam vid

Anknytning
Anknuten som postdoktor till Kemiska institutionen
Plats
KBC-huset (KB), Linnaeus väg 10 Umeå universitet, 901 87 Umeå

Jag är postdoktor och arbetar med djupinlärningsbaserad automatiserad extraktion/detektion av information från LC-MS metabolomikdata (3D-data). Mitt projekt syftar till att övervinna denna flaskhals genom tillämpning av artificiell intelligens och AI-verktyg för snabb, möjlig automatisering och tillförlitlig bearbetning av komplexa "omics"-data. Resultaten av detta projekt kommer att implementeras i pipeline hos Swedish Metabolomics Centre, en nationell plattform som stödjer forskare i Sverige och utomlands.

Biografi

Jag har gjort ett års postdoc vid  RISE Research Institutes of Sweden AB under 2020 med AI- och maskininlärningsgruppen med industriella mönster, samt har en doktorsexamen från Institutionen för datavetenskap och teknik, Indien i maj 2019. Under avhandlingen har jag publicerat artiklar i nationella/ internationella tidskrifter. Jag har också varit en aktiv deltagare som presentatör i IEEE och Elsevier, ICA:s internationella och nationella konferenser.

 

Forskargrupper

Gruppmedlem

Forskningsprojekt