Alla studenter måste byta lösenord efter 7 maj.
Redigera innehåll på umu.se
Anknutna
Överläkare i ÖNH, Östersund och forskarstuderande vid institutionen för Klinisk Vetenskap vid Umeå Universitet.
Min forskning handlar om HPV, EBV och p16 i övre luftvägsvävnad.
Med dr, ST-läkare i barn och ungdomspsykiatri och specialist i klinisk farmakologi med forskningsintresse inom serotoninreceptorer och läkemedelsbiverkningar.
Jag forskar och undervisar inom profesionell utveckling på läkarprogrammet i Umeå. Jag är läkare och arbetar huvudsakligen med långvarig smärtproblematik.
Överläkare på Barn- och ungdomscentrum i Umeå och vikarierande lektor i pediatrik. Min forskning är klinisk inriktad med fokus på allergier och lungsjukdomar hos barn.
Anton Tjust är ST-läkare i klinisk neurofysiologi vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala och är även associerad till Umeå Universitet genom forskning på sjukdomen ALS.
Jag arbetar som lärare i Professionell utveckling på läkarprogrammet och är ansvarig för termin 1-4 och 8. Min forskning och kliniska tjänst har fokus på bemötande, stress och arbetsrehabilitering.
ST-läkare i psykiatri. Med.dr. Forskar om före detta sektmedlemmars behov i vården, mentala hälsa och kulturformulering. Undervisar/ handleder på läkarprogrammet.
Jag är docent och Specialistläkare i neurologi med egen forskargrupp med fokus på stroke och särskilt karotisstenoser.
Specialistläkare inom obstetrik och gynekologi samt doktorand med forskning inriktat mot komplikationer efter gynekologisk kirurgi och förebyggande av äggstockscancer.
Gynekolog och obstetriker verksam vid Kvinnokliniken i Örnsköldsvik. Doktorand som forskar på endometrios med fokus på immunologiska mekanismer.
Forskningssköterska med huvuduppdrag kliniska läkemedelsprövningar mot ALS.
ST-läkare inom Neurologi vid Sundsvalls sjukhus. Doktorand inom Projekt Obalans.
Jag arbetar med forskningsprojekt som bedrivs vid Intuitionen för klinisk vetenskap. I mitt arbete administrerar jag både akademiska studier och studier initierade av läkemedelsindustri.
Jag forskar om metoder som syftar till att sänka ögontrycket vid glaukom, med särskilt fokus på laserbehandlingar.
MD PhD neurolog, forskar om stroke och hur vi kan använda teoretiskt designade metoder för att stimulera hjärnans reparationsprocesser med träning i XR
Min forskning fokuserar på blodsockerrubbningar hos för tidigt födda barn. Jag forskar även om allergi- och lungsjukdomar hos barn.
Jag doktorerar i klinisk psykiatri med fokus på psykoterapeutiska interventioner och psykologiska mekanismer vid anorexia nervosa.
Jag är legitimerad läkare på Neurofysiologen och doktorand som forskar om amyotrofisk lateralskleros (ALS) och frontotemporal demens (FTD). Jag deltar dessutom i vissa läkemedelsstudier mot ALS.
Jag forskar med inriktning mot idiopatisk normaltryckshydrocefalus, gångbesvär och hjärnmorfologi hos äldre.
Administration, Forskningsfonden för klinisk neurovetenskap
Jag är doktorand inom professionell utveckling i ett samarbete med Företagsforskarskolan vid Umeå universitet. Jag forskar om empati och bemötande i patient-läkarrelationen.
Labbtekniker och forskningssamordnare.
Specialistläkare i psykiatri, medicine doktor
AT-läkare på Norrlands universitetssjukhus och forskar på rituximabbehandling vid multipel skleros.
Forskar om riskfaktorer för uppkomsten av multipel skleros samt hälsoeffekter av arbete med vibrerande verktyg.
Professor emeritus i Professionell utveckling, docent i Rehabiliteringsmedicin och medicine doktor i Idrottsmedicin.
Legitimerad läkare, specialist i Rehabiliteringsmedicin och Företagshälsovård.
Marwan Hariz är Professor Emeritus från University College London, Queen Square, sedan 2018 adjungerad professor och överläkare på UmU & NUS.
Min forskning är främst inriktad på kognitiv funktion, livskvalitet och funktionella nätverk vid gliom. Jag ingår i Rickard Sjöbergs forskningsgrupp.
Leg.läkare, Specialist inom Öron-näs-halssjukdomar och huvud-/halskirurgi
Forskningsområde: Huvud- & Halscancer; Tungcancer
Jag arbetar deltid med doktorandhandledning och kliniskt med utredning och behandling av patienter med könsdysfori.
Jag är forskarstudent och överläkare i Neurokirurgi. Jag bedriver studier om biokemiska markörer vid hjärntumörer. Min huvudhandledare är Tommy Bergenheim.
Anknuten som projektmedlem i TARA-projektet, en multicenter klinisk prövning som undersökar effekten av en neurovetenskapligt baserad behandling av depression hos ungdomar och unga vuxna.
Jag är doktorand samt leg. läkare och bedriver forskning inom Deep Brain Stimulation (Djup hjärnstimulering) med inriktning mot Parkinsons sjukdom och tremor.
Jag är leg. psykolog och doktorand i klinisk psykiatri med fokus på psykoterapeutiska interventioner och känsloreglering vid Anorexia Nervosa.
Forskar om reproduktiv hälsa hos vuxna med medfödda hjärtfel. Arbetar även kliniskt som barnkardiolog på Barn- och ungdomscentrum Västerbotten samt på Centrum för Kardiovaskulär Genetik (CKG), NUS.
Jag är läkare/doktorand och forskar om reflektion och lärande inom akut- och ambulanssjukvård. Jag undervisar även inom medicinsk psykologi och katastrofmedicin.
Jag är ST-läkare och forskare i neurologi. Jag forskar på rehabilitering efter akut yrsel.
Staffan Berglund, MD, PhD is a clinical physician and researcher. His research interest is in pediatric nutrition.
Legitimerad dietist i Östersund och postdoktor vid pediatrik, Umeå.
ST-läkare på Neurologen, NUS. Vikarierande lektor under klinisk neurovetenskap. Doktorand under samma enhet med forskning om risk för stroke vid karotisstenoser.
Tommy Bergenheim är professor emeritus i neurokirurgi. Inom forskningen ägnar han sig framför allt åt studier av metabolism hos maligna hjärntumörer med syfte att förbättra behandlingen av dessa.
Jag är forskare, dietist och har examen i Gastronomi. Min forskning är en tvärvetenskaplig folkhälsostudie på friska spädbarn.
Forskare och pedagogiskt meriterad univeritetslärare
Specialistläkare Infektion
Kursansvarig för Katastrofmedicin på programmet för Internationell Kris- och Konflikthantering
Jag är forskarstudent och ST-läkare i Neurologi i Umeå, som forskar om normaltryckshydrocefalus (INPH) och ventrikulomegali (förstorade likvorhålrum) i befolkningen. Min huvudhandledare är Jan Malm.