Hoppa direkt till innehållet
printicon

Forskning

Forskning och utbildning inom huvudområdet Måltids- och restaurangvetenskap bygger på samverkan med andra discipliner om forskningsfrågor kring måltid och gastronomi som gemensam plattform

FoodBait

Projektet Food Bait har till syfte att bygga upp en lärmiljö för utbyte av expertis, kunskap och erfarenheter för att stödja och öka tillväxt och internationalisering i de små och medelstora företagen i Botnia Atlantica-regionen.

Äta ute – en studie av besökares aktiviteter relaterad till mat-och måltider

Syftet med detta projekt är att undersöka besökares aktiviteter under en vistelse på en plats med särskilt fok...

Nya kulinariska rum i Sverige

Projektet belyser gourmetrestaurangers betydelse för regional utveckling och skapandet av nätverk mellan lands...

Gastronomi som en länk mellan den svenska livsmedelsproduktionen och konsumtionen

Projektets belyser hur forskningen i ett nytt forskningsfält, d.v.s. gastronomisk forskning, ser ut och hur de...

Vill du veta mer om forskning och forskarutbildning?

Hanna Lövgren
Universitetsadjunkt
E-post
E-post
Telefon
090-786 57 51