Hoppa direkt till innehållet
printicon

Forskning

Forskning och utbildning inom huvudområdet Måltids- och restaurangvetenskap bygger på samverkan med andra discipliner om forskningsfrågor kring måltid och gastronomi som gemensam plattform

Två viktiga perspektiv är kreativ matlagning och värdskap/hospitality. Forskning och forskarutbildning här på Restauranghögskolan är under utveckling.

För närvarande pågår två forskningsprojekt på Restauranghögskolan, varav ett handlar om innovation i besöksnäringen med fokus på uteätande/eating out. Projektet har startat i augusti 2015 och projektmedel har beviljats av Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond (BFUF). Mer information om projektet finns här.

Det andra projektet handlar om "Nya kulinariska rum i Sverige och gourmetrestaurangers betydelse för regional utveckling och skapandet av nätverk mellan landsbygdens matproducenter och konsumenterna. Projektet finansieras av Forskningsrådet Formas. Mer information om projektet finns här.

 

Vill du veta mer om forskning och forskarutbildning?