Hoppa direkt till innehållet
printicon

Om Restauranghögskolan

Våra lokaler är utrustade med modern teknologi, en förutsättning för att kunna arbeta i kreativa processer relaterat till gastronomisk kontext och hands-on-träning.

Vinprovarsalen

När studenterna skall prova vin, vin och mat i kombination samt andra drycker gör de det i Restauranghögskolans vinprovarsal. Provningar sker under handledning av RHs lärare och professionella dryckesspecialister från bransch och från universitetet.

Utbildningsrestaurangen

I Restauranghögskolans utbildningsrestaurang tränar RHs studenter allt som berör det kreativa matsalsarbetet både i experimentsituationer och i skarpt läge när de öppnar upp för allmänheten.

Forskningsrestaurangen

Restauranghögskolans nya forskningsrestaurang har Sveriges just nu tekniskt mest avancerade kök och innebär att Umeå flyttar fram sina positioner som gastronomisk metropol i norr. Det praktiska arbetet i forskningsrestaurangen korsbefruktas i ständigt samspel med de teoretiska inslagen i utbildningen och skapar förutsättningar att arbeta normbrytande och nytänkande i förhållande till samhällsutmaningar.

Metodköket

Utbildningsköket är utrustat med modern teknologi och är anpassat för undervisning och verkliga servicesituationer.

Undervisningslokaler med nyaste IT-teknologi

Modern IT-teknologi utnyttjas i undervisning i samverkan med andra universitet.