Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Examensarbeten och examen - institutionen för datavetenskap

Här hittar du mer information om ditt examensarbete och vilka kurser vi erbjuder på kandidat-, magister-, master- och civilingenjörsnivå. På dessa sidor hittar du även regler och examensbeskrivningar.

Ett krav för alla examina i datavetenskap är att du genomfört ett examensarbete som vanligen är den sista kursen på ett utbildningsprogram. Tanken är att du genom att utföra ett större självständigt arbete ska visa upp och knyta samman dina kunskaper och färdigheter.

Att söka rätt kurs

Kurserna har olika kurskoder, beroende på vilken examen du ska ta ut. Nedan listas de kurser som ges av institutionen. Du söker kursen i vanlig ordning innan den 15 april respektive 15 oktober. Examensarbete på magister-/masternivå ges på engelska. Mer information om dem finns på de engelska sidorna.

Fristående kurser

Har du frågor om kurser som inte utlyses eller läser du fristående kurser? Kontakta då din studievägledare, se nedan. Du kan också tala med kontaktpersonen för respektive kurs.

Examensarbete Civilingenjörsprogrammet i Teknisk datavetenskap

Information speciellt riktat till dig som tänker ta en examen från C-programmet.

Examensarbete Civilingenjörsprogrammet i interaktion och design

Information speciellt riktat till dig som tänker ta en examen från ID-programmet.

Examensarbete Kandidatprogrammet i datavetenskap

Information speciellt riktat till dig som tänker ta en examen från kandidatprogrammet i datavetenskap.

Tidigare examensarbeten

Alla publicerade examensarbeten sedan 1981 finns samlade i UMNAD-serien. De flesta arbeten efter 2002 finns digitalt som pdf-fil.