Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 29 maj 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Examensarbeten och examen

På dessa sidor får du mer information om vilka examensarbeteskurser vi erbjuder och examensregler och -beskrivningar. Vi erbjuder examensarbeteskurser på kandidat-, magister-, master- och civilingenjörsnivå. Alla publicerade examensarbeten sedan 1981 finns samlade i UMNAD-serien och de flesta examensarbeten efter 2002 finns digitalt som pdf-fil

Ett krav för alla examina i datavetenskap är att studenten genomfört ett examensarbete. Ett examensarbete utförs vanligtvis som den sista kursen på ett utbildningsprogram. Tanken är att studenten genom att utföra ett större självständigt arbete ska visa upp och knyta samman sina kunskaper och färdigheter.

Att söka rätt kurs

Det är olika kurser, med olika kurskoder beroende på vilken examen du ska ta ut. Nedan listas de kurser som ges av institutionen. Du söker kursen i vanlig ordning innan den 15 april respektive 15 oktober. Examensarbetskursena på magister-/masternivå ges på engelska och mer information om dem finns på de engelska sidorna.

Fristående kurser

För mer information om kurser som inte utlyses eller information till fristående kurs-studenter kontakta studievägledare. Tag gärna kontakt med kontaktpersonen för respektive kurs som du har frågor om.

Examensarbete Civilingenjörsprogrammet i Teknisk datavetenskap

Information speciellt riktat till dig som tänker ta en examen från C-programmet.

Examensarbete Civilingenjörsprogrammet i interaktion och design

Information speciellt riktat till dig som tänker ta en examen från ID-programmet.

Examensarbete Kandidatprogrammet i datavetenskap

Information speciellt riktat till dig som tänker ta en examen från kandidatprogrammet i datavetenskap.