Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Förändringar för dig som student på grund av covid-19

Det är fortfarande viktigt att vi håller avstånd, vilket påverkar våra utbildningar på olika sätt. Här hittar du information om hur dina studier kan komma att påverkas, universitetets råd och riktlinjer samt tips och verktyg för att underlätta din coronavardag. Innehållet uppdateras löpande, och de senaste hittar du alltid i den utfällbara menyn här nedanför.

Uppdateringar, senast uppdaterat 2020-10-21

Vanliga frågor och svar

Här uppdateras löpande svar på vanliga frågor som uppkommer på grund av covid-19.

Undervisning och examination

Vi har gjort flera förebyggande åtgärder och anpassningar inför höstens terminsstart.

Utlandsstudier under covid-19

Frågor och svar om utbyte, Erasmuspraktik och fältstudier genom Minor Field Studies.

Hantera oro kopplad till covid-19

Det är naturligt att känna oro, men om den stör din vardag är det viktigt att söka stöd.

Fixa hemmastudierna!

Här hittar du råd, tips och verktyg som gör hemmapluggandet lite enklare.

Så gör du vid symptom och bekräftad smitta

Vid symptom på sjukdom, även lätta: Stanna hemma tills du har varit symptomfri i 2 dagar. Testa dig genom Region Västerbotten.

Vid konstaterad covid-19: Informera din närmaste chef eller kursansvarige/lärare. Stanna hemma i minst 7 dagar efter insjuknande eller positiv provtagning. Du ska även ha varit frisk och symptomfri i 2 dagar innan du återgår till campus.

Vid negativt provsvar: Stanna hemma tills du känner dig fullt frisk.

Läs mer om hur du lämnar prov för covid-19 (Region Västerbotten)

Kontakta universitetets krisledningsgrupp

Kontakta Umeå universitets gemensamma e-postadress för alla typer av frågor relaterade till covid-19, inklusive frågor som rör utbildning, forskning och samverkan.

Kontakta oss även om du upplever trängsel i någon av universitetets lokaler eller ser andra risker för smittspridning.

corona@umu.se