Huvudmenyn dold.

Studier och covid-19

De nya smittskyddsåtgärderna som började gälla den 12 januari innebär att det är fortsatt prioriterat att undervisning i högskolor bedrivs på plats när så är möjligt. Samtidigt ökar universitetet användning av digital undervisning eller andra alternativa metoder för att glesa ut i lokalerna.

Senast uppdaterad 2022-01-18

På grund av det allvarliga läget ställs nu viss undervisning om till digitala format, särskilt föreläsningar med ett stort antal deltagare. Detta för att glesa ut och ge mer plats för de studenter och medarbetare som måste vara på plats för till exempel laborationer och examinationer. Hur detta kommer att gå till och hur stor del som blir digital kommer att variera mellan utbildningar. Kontakta di institution för att få veta mer om just din utbildning.

När det gäller föreläsningar och utbildningsmoment på plats införs nu ”varannan stol-principen”, för att öka avståndet i föreläsningssalar.

Tänk på det här:

- Håll koll på information och uppdateringar från din utbildning.

- Stanna hemma och testa dig om du har symptom.

- Vaccinera dig.

- Håll avstånd och skapa inte trängsel i anslutning till föreläsningar eller aktiviteter på campus.

- Använd munskydd om du åker kollektivt till och från universitet, och i andra situationer du inte kan undvika trängsel.

Fortsatt campusundervisning efter jul

Undervisning och examination genomförs på campus. Fortsätt håll avstånd och stanna hemma vid symptom.