Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 17 september 2020)

Förändringar för dig som student på grund av Covid-19

Det är fortfarande viktigt att vi håller avstånd, så utbildningar som hålls på campus kan komma att påverkas på olika sätt. Till exempel kan vissa delar av undervisningen ske över internet, så att vi inte alla samlas på campus samtidigt. Här hittar du information om hur dina studier kan komma att påverkas men också råd, tips och verktyg.

Proaktiv testning för covid-19 vid Campus Umeå

Prevalensundersökningen är nu avslutad. Stort tack till alla som deltog!

Vanliga frågor och svar

Här uppdateras löpande svar på vanliga frågor som uppkommer på grund av covid-19.

Undervisning och examination

Vi har gjort flera förebyggande åtgärder och anpassningar inför höstens terminsstart.

Utlandsstudier under Covid-19

Frågor och svar om utbyte, Erasmuspraktik och fältstudier genom Minor Field Studies.

Hantera oro kopplad till Covid-19

Det är naturligt att känna oro, men om den stör din vardag är det viktigt att söka stöd.

Fixa hemmastudierna!

Här hittar du i råd, tips och verktyg som gör hemmapluggandet lite enklare.

Kontakta universitetets krisledningsgrupp

Kontakta Umeå universitets gemensamma e-postadress för alla typer av frågor relaterade till covid-19, inklusive frågor som rör utbildning, forskning och samverkan.

Kontakta oss även om du upplever trängsel i någon av universitetets lokaler eller ser andra risker för smittspridning.

corona@umu.se