Huvudmenyn dold.

Studier och covid-19

Från och med den 30 september är de flesta tidigare covid-åtgärder slopade – välkommen tillbaka till campus! Helt som normalt blir det dock inte direkt, till exempel kan vissa utbildningsmoment fortfarande vara digitala och det är viktigt att fortsätta tänka på avståndet ett tag till.

Återgången till campus sker i flera steg, och du kommer att behöva räkna med att din utbildning inte kommer att se ut precis som vanligt på en gång. Eftersom återgången till campus planeras av de som jobbar med din utbildning får du information för vad som gäller dig från din institution.

Tänk på det här:

- Håll koll på information och uppdateringar från din utbildning.

- Stanna hemma om du är sjuk.

- Testa dig om du är sjuk, även om du är vaccinerad.

- Fortsätt hålla avstånd.

- Vaccinera dig.

Det här gör universitetet

Umeå universitets riktlinje är att varannan stol bör lämnas tom, men vilket avstånd som är rimligt och möjligt avgörs från situation till situation. Behovet av att hålla avstånd bygger på att många fortfarande inte är vaccinerade.

Senast uppdaterad 2021-10-14

Merparten av covid-åtgärderna slopas från oktober

Umeå universitet slopar från den 30 september de flesta covid-åtgärder som har gällt hittills.

Vaccination på Campus Umeå

Region Västerbotten erbjuder drop in-vaccination mot covid-19 på Campus Umeå för alla i samhället.