Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

Huvudmenyn dold.

Studier under pandemin

De här sidorna innehåller information om hur dina studier påverkas av covid-19 och vad du behöver känna till. Här hittar du också tips och verktyg för att underlätta din studievardag. Använd "Senast uppdaterat" för att se vad som är nytt.

Merparten av covid-åtgärderna slopas från oktober

Umeå universitet slopar från den 30 september de flesta covid-åtgärder som har gällt hittills.

Vaccination på Campus Umeå

Region Västerbotten erbjuder drop in-vaccination mot covid-19 på Campus Umeå.

Hur blir mottagningen vid terminsstart?

Att börja plugga är stort. Mottagningen som studentkårerna anordnar är en viktig del. Läs hur den blir i år.

Senast uppdaterat 2021-09-16

Vaccination på Campus Umeå

Region Västerbotten erbjuder drop in-vaccination mot covid-19 på Campus Umeå.

Åtgärder vid höstterminens start 2021

Läs en sammanfattning av vad gäller vid Umeå universitet för höstterminens start 2021.

När kan jag vara på campus?

Vid terminsstart ska alla undvika att vistas på campus. Vad innebär det?

Vanliga frågor och svar

Här uppdateras löpande svar på vanliga frågor som uppkommer på grund av covid-19.

Undervisning, examination och lokaler

Åtgärder och anpassningar för mindre närvaro på campus på grund av covid-19.

Utlandsstudier under covid-19

Frågor och svar om utbyte, Erasmuspraktik och fältstudier genom Minor Field Studies.

Hantera oro kopplad till covid-19

Det är naturligt att känna oro, men om den stör din vardag är det viktigt att söka stöd.

Fixa hemmastudierna!

Här hittar du råd, tips och verktyg som gör hemmapluggandet lite enklare.

Rektorsbeslut

Samlad information om de rektorsbeslut som är tagna med anledning av covid-19.

För dig som gör

Verksamhetsförlagd utbildning (VFU) för lärarstudenter under covid-19

För dig som är lärarstudent och har frågor om din VFU under pandemin.

Klinisk praktik och VFU under covid-19

Aktuell information om covid-19 till studenter med VFU/klinisk praktik inom hälso- /sjukvård och äldreomsorg.

Så gör du vid symptom och bekräftad smitta

Vid symptom på sjukdom, även lätta: Provta dig genom Region Västerbotten. Tänk på att när du har tagit ett test måste du hålla dig hemma och undvika att träffa andra tills ditt provsvar har kommit.

Provtagning för dig med svenskt personnummer (1177)
Provtagning för dig utan svenskt personnummer - på engelska (umu.se)

Vid konstaterad covid-19: Informera din närmaste chef eller kursansvariga lärare. Stanna hemma i minst 7 dagar efter insjuknande eller positiv provtagning. Utgå från det datum som inföll sist i din beräkning. Du ska även ha varit frisk och symptomfri i 2 dagar innan du återgår till campus.

Vid negativt provsvar: Du kan återvända till jobb, skola eller börja träffa andra igen när du är feberfri och känner dig frisk.

Om du får andra instruktioner från Smittskyddsenheten eller sjukvården är det deras information som gäller.

Läs mer om provtagning (Region Västerbotten)

Kontakta universitetets krisledningsgrupp

Kontakta Umeå universitets gemensamma e-postadress för alla typer av frågor relaterade till covid-19, inklusive frågor som rör utbildning, forskning och samverkan.

Kontakta oss även om du upplever trängsel i någon av universitetets lokaler eller ser andra risker för smittspridning.

corona@umu.se