Kakor

För att kunna chatta behöver du tillåta att Microsoft Dynamics använder kakor.

Huvudmenyn dold.

När kan jag vara på campus?

Kom ihåg att allt inte är som vanligt än. Vi är många som måste samsas om ytorna på campus. Vi vill ha ett tryggt campus och en återgång till campusundervisning där vi inte orsakar ökad smittspridning.

Vad innebär det här i praktiken?

Stanna hemma så mycket du kan så vi slipper trängas. Och om du besöker campus, kom ihåg att hålla avstånd! Det gäller alla, oavsett vaccinering och antikroppar.

Listan nedan är tänkt som en vägledning. Givetvis kan du behöva göra ärenden på campus som inte finns listade. Men se till att dina ärenden på campus inte bidrar till ökad trängsel. Om alla tar sitt ansvar så kommer vi en god bit på väg.

På campus kan du

- delta i lärarledd undervisning

- använda bibliotekets resurser

- använda verkstäder och labb

- hämta ditt Umu-kort

- vaccinera dig mot covid-19

Träffas digitalt när du

- har grupparbeten

- pluggar med andra

Stanna hemma när du

- läser kurslitteratur

- pluggar på egen hand

- skriver uppsats

- är sjuk eller har symptom

Var rädd om dig även utanför studierna

Fundera också över hur du kan umgås smittsäkert även utanför dina studier. Begränsa ditt umgänge till ett fåtal och samma personer. Under pandemin har de lokala smittspårarna nämligen kunnat se att smittspridningen bland universitetets studenter nästan uteslutande har skett utanför studierna vid fester, kompisträffar eller andra sociala sammanhang. Det är därför viktigt att du tar eget ansvar för att skydda dig själv och andra.