Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 1 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Examen 2020

I vår är allt annorlunda, men absolut inte utan firande. Givetvis ska ni studenter firas även om det inte blev som vi alla tänkt och hoppats på.

Till er studenter som diplomeras säger vi stort tack för er tid hos oss. Förutom studier under handledning av våra duktiga lärare hoppas vi att ni fått med er spännande erfarenheter, vänner för livet och nätverk som kommer att berika er framöver. Om vi har levt som vi lär lämnar ni oss med en förmåga till kritiskt och analytiskt tänkande, ansvar i tanke och handling, samarbetsförmåga och redo att driva utvecklingen framåt och inspirera andra. Ni är nu redo för nästa steg och det kommer att gå alldeles utmärkt!

Grattis till examen!

Film:

En hälsning från Handelshögskolans rektor, dina lärare, klasskamrater, tidigare studenter och andra som jobbat med dig under dina år här hos oss!

Grattis till alla pristagare!

Här presenterar vi de priser och pristagare som i vanliga fall delas ut på examensceremonin. Dels är det Handelshögskolans egna priser men också priser som vi delar ut tillsammans med samarbetspartners.

Film: Handelshögskolans Alumnistiftelses pris 2020
Handelshögskolans Alumnistiftelses pris 2020

Handelshögskolans Alumnistiftelse och Swedbank delar ut ett pris där pristagaren skall ha "främjat utveckling och kvalitet vad gäller utbildning och forskning vid Handelshögskolan vid Umeå universitet" och/eller "främjat Handelshögskolans studenters utbildning och utveckling".

2020 års pris går till Javier Jo Mai, student vid Masterprogrammet i finansiering.

Läs nyheten

Film: Siemens Financial Services Uppsatsstipendium i finans
Siemens Financial Services Uppsatsstipendium i finans

Det är första året som priset ges och syftet med priset är att stimulera och underhålla studenters intresse för ämnesområdet finansiering/finansiell ekonomi med potentiell positiv inverkan på regional kompetensförsörjning. Pristagare är Lovisa Kjerstensson och Hanna Nygren, Handelshögskolan vid Umeå universitet.

Finansieringen av priset, som ges som ett stipendium, har gjorts möjlig av Handelshögskolans samarbete med Siemens Financial Services.

Läs nyheten

Film: RiseB uppsatspris för hållbarhet och företagsetik
RiseB uppsatspris för hållbarhet och företagsetik

Forskningsinstitutet för hållbarhet och företagsetik (RiseB) har instiftat ett årligt uppsatspris med syfte att uppmuntra ekonomstudenter att intressera sig för och fördjupa sig i hållbarhet och företagsetik. Pristagare i år är Jana Tigges och Djenane Liasse, Lunds universitet.

Finansieringen av priset, som ges som ett stipendium, har gjorts möjligt genom Handelshögskolans samarbete med Umeå Energi.

Läs nyheten

Film: Handelshögskolans pedagogiska pris
Handelshögskolans pedagogiska pris

Handelshögskolans pedagogiska pris 2020 tilldelas Professor Giovanni Forchini, Nationalekonomi.

- Handelshögskolan prioriterar och arbetar systematiskt med kvalitet i våra utbildningar. En viktig del i detta är våra duktiga lärare och det är verkligen roligt att få uppmärksamma detta med det pedagogiska priset säger Handelshögskolans rektor Sofia Lundberg.

Läs nyheten

Handelshögskolans vetenskapliga pris 2020

Det är fjärde året som Handelshögskolans Vetenskapliga pris delas ut. Tanken med de vetenskapliga priserna är att uppmuntra vetenskapligt skrivande och särskilja högkvalitativ forskning inom företagsekonomi, nationalekonomi och statistik. Årets mottagare av priset är Medhanie Gaim, Sonal Yadav och Anita Lindmark.

Film: Företagsekonomi
Företagsekonomi

Medhanie Gaim är mottagare av Handelshögskolans vetenskapliga pris i Företagsekonomi 2020. 

Läs prismotivering

Film: Nationalekonomi
Nationalekonomi

Sonal Yadav är mottagare av Handelshögskolans vetenskapliga pris i Nationalekonomi 2020.

Läs prismotivering

Film: Statistik
Statistik

Anita Lindmark är mottagare av Handelshögskolans vetenskapliga pris i Statistik 2020.

Läs prismotivering

Behåll kontakten med oss!