"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

IT-support vid institutionen

Som student vid Informatik kommer du att arbeta på datorer i våra datorlabb. Det innebär att du kommer få en datoranvändare med lagringsutrymme lokalt på institutionens system. Det innebär också att vi tillhandahåller support för datorsystemen vid institutionen.

Lokal användare hos informatik

I samband med att du blir registrerad på en campuskurs i informatik så får du också tillgång till en användare i våra lokala system. Denna användare är knutet till ett konto med lagringsutrymme och e-post där e-postadressen slutar med @informatik.umu.se.

För att du ska kunna nyttja denna användare måste du vara med på labbintroduktionen där du kommer att få ett dokument med förhållningsregler samt att ditt konto aktiveras.

UMU-id

Alla studenter vid Umeå universitet har ett centralt användarkonto och användarnamnet till detta konto kallas för ditt UMU-id. För studenter är det också den första delen i den e-postadress som är knuten till det centrala mailsystemet och som slutar med @student.umu.se.

Du bör ha fått information om din UMU-identitet i samband med att du antogs vid universitetet. Om du har frågor eller funderingar kring det vänd dig till Servicedesk.

Din Umu-identitet använder du för att exempelvis logga in på Studentwebben.

Passerkort

För att få tillgång till datorsalarna krävs ett UMU-kort. Datorsalarna är tillgängliga under terminstid samt en begränsad tid i anslutning till terminsstart och terminsslut. Övrig tid är lokalerna stängda.

Supportärenden 

För supportärenden som gäller institutionens tjänster, skicka ett mail till support@informatik.umu.se 

Senast uppdaterad: 2023-04-25