"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Uppsamling Informatikkurser

Har du kurser som ges av Institutionen för informatik som du släpar efter med? Här kan du anmäla dig till kommande uppsamlingstillfälle, om du har någon kurs som inte är avklarad.

Observera att detta endast gäller de kurser som ges av Institutionen för informatik (kurskoder som börjar med 2IN). Har du läst kurser som ges av andra institutioner, så vänder du dig till dessa för att få hjälp med anmälan till uppsamling av deras kurser.

Har du mycket som släpar efter, eller känner att du behöver hjälp att planera upp dina studier kontakta Studentsupport via e-post: studentsupport.informatik@umu.se

Ordinarie prov och omprov

För studerande som inte godkänns vid ett ordinarie provtillfälle, anordnas normalt ytterligare ett provtillfälle (ett så kallat omprov) i nära anslutning till kursen.

För den som ej är godkänd efter två provtillfällen (ordinarie prov, samt omprov), ges normalt möjlighet att deltaga i särskilda därpå följande uppsamlingstillfällen (så kallade uppsamlingsprov). I enlighet med de regler för betyg och examination som gäller för utbildning vid Umeå universitet, skall ett sådant uppsamlingsprov erbjudas inom ett år från ordinarie provtillfälle.

Uppsamling

Vid Institutionen för informatik anordnas uppsamlingsprov för samtliga kurser som ges av institutionen för två gånger per år - i slutet av december, samt i augusti (exakt datum kan variera mellan olika kurser).  För att delta i ett uppsamlingsprov krävs anmälan via formuläret nedan. När du har gjort din anmälan så placeras du i nästkommande uppsamlingstillfälle.

Sista dagen att skicka in din anmälan till uppsamlingen i augusti är den 7:e juni och sista dagen för uppsamling i december är den 18:e november.

Notera att det vanligtvis inte är möjligt att under ordinarie terminstid omregistrera sig på en kurs, för att därigenom kunna delta i ytterligare ordinarie provtillfällen. (Sådana omregistreringar kan endast medges i mån av plats och planeras vanligtvis i en individuell studieplan.) Ifall du behöver ett nytt provtillfälle bör du alltså istället anmäla dig till uppsamlingsprovet.

Endast en kurs eller ett kursmodul kan inkluderas vid anmälan. Ifall du vill anmäla dig till uppsamlingsprov i flera kurser/kursmoduler krävs således flera separata anmälningar.

Senast uppdaterad: 2024-06-04