Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Uppsamlingsprov - Informatik

Anmäl dig till uppsamlingsprov här om du studerat vid institutionen för informatik.

För studerande som inte godkänns vid ett ordinarie provtillfälle, anordnas normalt ytterligare ett provtillfälle (ett så kallat omprov) i nära anslutning till kursen.

För den som ej är godkänd efter två provtillfällen (ordinarie prov, samt omprov), ges normalt möjlighet att deltaga i tre särskilda därpå följande uppsamlingstillfällen (så kallade uppsamlingsprov). I enlighet med de regler för betyg och examination som gäller för utbildning vid Umeå universitet, skall ett sådant uppsamlingsprov erbjudas inom ett år från ordinarie provtillfälle.

Vid institutionen för informatik anordnas uppsamlingsprov för samtliga kurser i informatik två gånger per år - i slutet av december, samt i augusti (exakt datum kan variera mellan olika kurser).  För att delta i ett uppsamlingsprov krävs anmälan via formuläret nedan. När du har gjort din anmälan så placeras du i nästkommande uppsamlingstillfälle.

Sista dagen att skicka in din anmälan till uppsamlingen i augusti är den 7:e juni och sista dagen för uppsamling i december är den 18:e november.

Notera att det vanligtvis inte är möjligt att under ordinarie terminstid omregistrera sig på en kurs, för att därigenom kunna delta i ytterligare ordinarie provtillfällen. (Sådana omregistreringar kan endast medges i mån av plats och planeras vanligtvis i en individuell studieplan.) Ifall du behöver ett nytt provtillfälle bör du alltså istället anmäla dig till uppsamlingsprovet.

Endast en kurs eller ett kursmoment kan inkluderas vid anmälan. Ifall du vill anmäla dig till uppsamlingsprov i flera kurser/kursmoment krävs således flera separata anmälningar.