Huvudmenyn dold.

Med anledning av kriget i Ukraina

Kriget i Ukraina är en våldshandling och humanitär katastrof som berör många studenter och medarbetare även på Umeå universitet. Universitetet följer händelseutvecklingen kontinuerligt. Här hittar du information om hur universitetet påverkas, vilka åtgärder som tas och vilket stöd det finns för dig som student.

Har du frågor och funderingar?

Om du har frågor som handlar om din studiesituation kontaktar du din lärare eller programansvarig. Andra frågor kan du skicka till universitetets krisledningsgrupp på  krisledning@umu.se.

Är du student i Ukraina med frågor om att byta till Umeå universitet?

Läs mer om ansökan till senare del av program, eller kontakta vårt Infocenter.

Nyheter från universitetet

Lärarstudenter utbildas inför att ta emot elever från Ukraina
Publicerad: 13 maj, 2022

Föreläsningar och diskussioner förbereder studenterna för att ta emot nyanlända elever från Ukraina.

Fem miljoner kronor till stöd för ukrainska forskare
Publicerad: 01 apr, 2022

Umeå universitets rektor har beslutat att reservera fem miljoner kronor till mottagande av ukrainska forskare.

Kriget i Ukraina: Vad gäller för forskare och studenter – vanliga frågor och svar
Publicerad: 24 mar, 2022

SUHF har sammanställt vanliga frågor och svar som uppkommit med anledning av kriget.

Samarbeten med statliga institutioner i Ryssland och Belarus avbryts omedelbart
Publicerad: 08 mar, 2022

Efter regeringens uppmaning har en handfull samarbeten omedelbart satts på paus vid Umeå universitet.