Hoppa direkt till innehållet
printicon

Ny på universitetet? Introduktionsföreläsningar

Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till några korta föreläsningar då vi guidar dig genom studiestarten.

 

Föreläsningarna har olika teman kring saker du kan behöva veta när du är ny på universitetet. Några av föreläsningarna ges vid två tillfällen. Du behöver inte anmäla dig innan.

Så funkar det att plugga hos oss

Vad innebär det att skriva tenta? Vad är en kursplan bra för? Hur ska jag hitta till föreläsningssalen? Vad är ”institutionen”, och hur får jag kontakt med rätt person där? Här får du en akademisk orientering med lite om det mesta som kan vara nytt när du börjar plugga på universitetet.

28 augusti kl, 15-16 i Aula Biologica

12 september kl. 15-16 i Aula Biologica

Föreläsningen ges även via webben för dig som läser på distans eller annan ort än Umeå:

29 augusti kl. 16-17 i Zoom - webbinarium

5 september kl. 16-17 i Zoom - webbinarium

IT-tjänster för studenter

Var ser jag mitt schema? Hur gör jag för att registrera mig? Vad är Umu-id, Umu-kortet och Cambro eller Moodle? Universitetet har flera olika IT-system och -tjänster som du har tillgång till som student. Under den här föreläsningen får du veta vad allt det här innebär och hur du får tillgång till det.

3 september kl. 16-17 i Aula Nordica

Studera med funktionsnedsättning

Har du en funktionsnedsättning? Du kan få stöd i dina studier. Din funktionsnedsättning kanske gör att du får kämpa med ditt läsande, skrivande eller för att behålla fokus. Den kan påverka när du ska skriva tenta eller läsa kursböckerna. Under den här föreläsningen får du veta vilka stöd som finns och hur du ska göra om du behöver ansöka om stöd.

11 september kl. 15-16 i Aula Biologica

16 september kl. 13-14 i Aula Biologica

Bli studiesmart

Hur kan jag lägga upp pluggandet så att jag visar att jag fått de kunskaper och färdigheter som krävs på kursen? Under den här föreläsningen får du praktiska verktyg för att strukturera, planera och genomföra dina studier.

17 september kl. 13-15 i Aula Biologica

10 oktober kl. 14-16  i Aula Biologica

Din hälsa under studietiden

Nya relationer, miljöer och krav kan leda till stress. Vad kan du göra för att hantera stressen på ett effektivt sätt? Det berättar Studenthälsan om under den här föreläsningen. Du får också veta hur du kan få stöd med ditt mående.

24 september kl. 15-17 i Aula Biologica