Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 22 februari 2021)

printicon

Ny student hösten 2020

Denna sida riktar sig till dig som antagits till Tekniskt-naturvetenskapligt basår vid Umeå universitet hösten 2020. Informationen kompletterar välkomstbrevet på webben och vi rekommenderar att du först tar del av allt som står där.

Information programupprop mm

Den 14 augusti har information om programupprop mm skickats till den e-postadress du angett på antagning.se. Det är viktigt att du snarast möjligt tar del av den informationen. Om du inte har fått något mejl, titta om det hamnat i skräpkorgen. Ta kontakt med Cecilia om du har några frågor.

Välkomstbrev på webben

Länk till välkomstbrevet finns från och med 9 juli på utbildningssidan.

Umu-id - ditt användarkonto

När du blivit antagen till basåret får du automatiskt ett användarkonto vid Umeå universitet (Umu-id). Du måste dock själv aktivera ditt Umu-id för att kunna använda det. Umu-id behövs för att kunna använda olika tjänster vid universitetet och därför är det viktigt att du aktiverar det så snart som möjligt. Här kan du läsa mer om hur du aktiverar ditt Umu-id och vilka tjänster du får tillgång till.

Covid-19

I och med att riktlinjerna gällande t.ex. distansering kan komma att ändras kan vi inte redan nu gå ut med detaljerad information om t.ex. uppropet. Därför är det viktigt att du håller koll på den information som skickas till den e-postadress du angett på antagning.se. Det är till den adressen vi kommer att skicka ut kompletterande information. 

Med anledning av Covid-19 ser vi gärna att du bekantar dig med IT-plattformen Zoom inför programstarten eftersom Zoom kan komma att användas, av både administrationen och lärarna, under din studietid på basåret. En guide till Zoom hittar du längst ner på den här sidan.

Val av kurspaket och kurser

Du har ännu inte valt vilka kurser du ska läsa inom basåret. Vi vill därför att du noga tänker igenom vilken behörighet du önskar uppnå. Information om basårets kurspaket och kurser finns under rubriken "Basårets kursutbud" på startsidan. Observera att kursindelningen är delvis annorlunda än gymnasiets, så det är mycket viktigt att du läser igenom all information.

Vi vill att du gör ditt kursval snarast, dock senast fredag 7 augusti, via detta webbformulär.

Sommarringning och sommarjour

För dig som antas i Urval 1 erbjuder vi så kallad sommarringning. Det innebär att en student som själv gått basåret kommer att ringa upp dig, för att hälsa dig välkommen och svara på frågor. Sommarringningen sker under perioden 13 – 23 juli och görs till det telefonnummer som du har angett på Antagning.se.

För dig som antas i Urval 2, och för dig som har frågor kvar efter sommarringningen, finns det möjlighet att ställa frågor direkt till basårets administration. Vi har delat upp sommaren så att det alltid finns någon som kan nås via e-post (se datum nedan), men ber om överseende med att svaret ibland kan dröja några dagar. Du hittar kontaktuppgifter längre ner på denna sida.

26 juni – 5 augusti: Programansvarig Catarina Rudälv
6 augusti – : Studieadministratör/studievägledare Cecilia Rydberg

Programansvarig

Studieadministratör/studievägledare