Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Förändringar i Copyprint

Sedan 26 april går det inte att ladda pengar på Umu-kortet för att använda vid skrivarna. Varje student får istället 50 kr per dag laddat på sitt kort för möjligheten att utnyttja till utskrifter, kopiering eller skanning.

Ny betaltjänst påverkar saldo på umu-kortet 

26 april avslutas betaltjänsten DIBS som universitetet använder för att hantera pengar på Umu-kortet. Tjänsten har användts av studenter för att ladda pengar på sitt Umu-kort för att kunna kopiera, skriva ut eller skanna vid någon av universitetets kopieringsmaskiner. Förändringen innebär att studenter efter detta datum inte kommer kunna använda de pengar de laddat sitt konto med under resten av vårterminen. 

Från höstterminen kommer det nya systemet vara på plats och de pengar som fanns på Umu-korten den 26 april kommer föras över till det nya systemet. Inga innestående medel kommer gå förlorade.

Användning av kopieringsmaskinerna efter 26 april

För dig som önskar använda kopieringsmaskinerna från den 26 april och resten av vårterminen kommer universitetet ge varje student möjlighet att göra utskrifter till ett värde av 50 kr varje dag. Umu-kortet laddas automatiskt varje dag med nya 50 kr, saldot sparas inte till nästkommande dag. För att utnyttja detta skannar du ditt Umu-kort vid kopieringsmaskinerna precis som tidigare.

Frågor och svar

Vad händer med de pengar som är laddade på kortet?

Det saldo som är innestående den 26 april kommer föras över till det nya systemet när det är driftsatt. Inga innestående medel kommer försvinna.

Kan jag få återbetalt det jag laddat kortet med?

Nej, universitetet har inte möjlighet att betala ut innestående medel på Umu-kortet. 

Kan jag använda saldot till något annat än utskrifter?

Nej, systemet är enbart kopplat till kopieringsmaskinerna och kan inte användas till något annat.

Varför slutar systemet fungera?

Universitets leverantör slutar att tillhandahålla tjänsten, en ny tjänst är upphandlad och planeras vara på plats någon gång under sommaren.

Vid frågor, kontakta

Joakim Hallstig
Enhetschef
E-post
E-post
Telefon
090-786 78 05