Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Frida Eriksson

 

Vad lockade dig att åka till Danmark och Copenhagen Business School?

Jag har studerat där tidigare på International Summer University Program så jag hade lite erfarenhet av skolan och jag trivdes väldigt bra. Skolans rykte vägde in ganska mycket. Jag ville att det skulle ge någonting studiemässigt, att det inte bara var för skojs skull även om det självklart var roligt också.

Hur var det att studera i ett annat land?

De har ett annat sätt att lägga upp terminerna, man läser allting samtidigt så man måste planera sin tid väl. Undervisningen var case-baserad och praktisk, mycket fokus på att man ska delta aktivt i alla föreläsningar och seminarier, det var väldigt givande.

Vad det lätt att hitta kurser som passade din utbildning?

Copenhagen Business School har många olika inriktningar på sina valbara kurser. Det fanns många ämnesområden inom företagsekonomi som var intressanta och det fanns bra information om varje kurs på hemsidan i förväg så att jag kunde läsa på och vara väl förberedd.

Motsvarade din utbytestid dina förväntningar?

Det tycker jag absolut! Kurserna höll hög nivå och det var utmanande och intressant. Skolan är bra på att anordna sociala aktiviteter där man träffar andra internationella studenter. Alla som ville fick varsin "Buddy", dessutom var man en del av en "Buddy group" som anordnade allt från julbord och internationellamiddagar.

Hur var ditt liv i övrigt under utbytestiden?

Jag bodde med ett gäng bestående av folk från olika länder som jag kände sedan tidigare, vi hyrde en lägenhet i andra hand via en bostadsförmedling. Skolan har inte tillräckligt med lägenheter för att täcka antalet inkommande studenter, det var många som stod utan lägenhet i början av terminen. Man får vara beredd att kanske kolla lite innan på alternativa lösningar, tillslut löser det sig.

Vad är fördelarna med att studera utomlands?

Att träffa folk och utveckla språket. Att utveckla och utmana sig själv, man tvingas ta sig ur sin bekvämlighetszon.

Vilket är ditt bästa minne?

Det var nog de danska julborden jag var med på, det var roligt att få prova det tillsammans med andra internationella studenter. Tillsammans med mina rumskamrater firade vi Thanksgiving och jag ordnade en kräftskiva med kräfthattar och andra typiska tillbehör, det var roligt och uppskattat. Att få visa sin egen kultur och dela de olika traditionerna tillsammans med folk från olika länder, det var väldigt roligt.

Vad är ditt råd till någon som vill åka på utbyte?

Det är bara att våga åka. Egentligen spelar det inte så stor roll vart man åker, utan att man vågar ta steget att utmana sig själv och komma till en annan miljö, träffa nytt folk. Ta steget och var öppen för vad som skulle kunna hända så får man så otroligt mycket tillbaka.