Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Linnea Skälegård

Vad lockade dig att söka utbytesstudier och varför just Liverpool John Moores University?

Jag åkte i väg för att förbättra min Engelska och min institution har ett utbyte med Liverpool så då var det inte så mycket att fundera på.

Hur var det att studera i ett annat land?

Jag tycker att studiesystemet är bättre här i Umeå eftersom vi läser en kurs i taget. Jag är van vid att ha flera förläsningar men i Liverpool hade vi bara en föreläsning i veckan i varje kurs.

Var det lätt att hitta kurser som passade din utbildning?

Jag läste fem kurser och det var egentligen bara en av dem som passade inom min utbildning. De andra var inom området men inte exakt vad jag skulle ha läst här i Umeå.

Motsvarade din utbytestid dina förväntningar?

Jag var ute efter att bli bättre på engelska och det blev jag!

Hur var ditt liv i övrigt under utbytestiden?

Jag hade en bild av Liverpool som en tråkig, grå, regnig industristad men det var precis det motsatta. Det är en jättetrevlig stad. Universitetet anordnade inte aktiviteter men det fanns möjlighet att träna gratis på campusgymmet och anmäla sig till sportföreningar.

Vad är fördelarna med att studera utomlands?

Att jag fick chansen att göra något nytt.

Vilket är ditt bästa minne?

Jag och ett par kompisar åkte ut en solig dag till en jättelång sandstrand som låg ungefär 6 km utanför centrum där vi gick omkring barfota i sanden. Jag reste också runt en del i England, bland annat till York, Manchester, Lake District och Birmingham.

Vad är ditt råd till någon som vill åka på utbyte?

Gör det! Man ångrar sig inte.