"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Fler tips om stöd

Det finns stöd som du kan ta del av utan att ha ett beslut om stöd för funktionsnedsättning från samordnare. Här finns några tips.

Psykologmottagningen

Vid institutionen för psykologi finns Psykologmottagningen, där studenter på psykologprogrammet erbjuder samtal som en del i sin utbildning till en lägre kostnad.

Psykologmottagningen

Stöd vid utlandsstudier

Om du har ett beslut om stöd för funktionsnedsättning hos oss kan det vara möjligt att även få det stödet för utlandsstudier. Inom Europa finns extra medel att söka för att täcka eventuella merkostnader på grund av funktionsnedsättning.

Det är viktigt att du planerar eventuella utlandsstudier i mycket god tid. Prata med kontaktpersonen på programmet eller den ämnesansvariga institutionen, din samordnare eller en internationell koordinator vid International Office.

Läs mer här om att studera utomlands

Läs om Study abroad without limits på LINK-webben

Stöd som andra erbjuder

Kyrkan på campus

Kyrkan på campus erbjuder individuellt stöd, gruppverksamhet och föreläsningar för alla studenter vid Umeå universitet.

Kyrkan på campus

Umeå kommun

Färdtjänst, parkeringstillstånd, bostadsanpassning, personlig assistans, hemtjänst med mera, är sådant du kan få upplysningar om genom handläggare på Umeå kommun.

Umeå kommun

Region Västerbotten

Regionen ansvarar för personliga hjälpmedel. Kontakta din hälsocentral eller 1177 för mer information om vart du kan vända dig.

Region Västerbotten

1177 om hjälpmedel

Relaterad information

Senast uppdaterad: 2023-03-03