Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Mindre båtar

Umeå marina forskningscentrum (UMF) tillhandahåller mindre båtar för kustnära provtagning i närområdet. Dessa båtar kan hyras utan att besättning från UMF följer med, förutsatt att den som ska köra båten har tillräcklig behörighet.

Två Buster-båtar

Buster-båtarna är tillgängliga för skärgårdsprovtagning. De är 5 meter långa, och har ett djupgående på 0,7 meter. De har en 70 hk utombordsmotor, och tar maximalt 7 passagerare. De är utrustade med djupmätare och kompass.

Linder-båtar

UMF har även två små båtar (Linder) som är tillgängliga för kustnära provtagning. De är 4,4 meter långa, och har 4 hk utombordsmotorer. Det får vara maximalt 4 personer ombord på dem. Båtvagnar för landtransport av Linder-båtarna finns att låna på UMF.

Säkerhet på småbåtarna

För att få nyttja de mindre båtarna vid UMF krävs att man deltar i genomgång av båt och säkerhetsutrustning. Genomgångarna hålls av UMF:s personal.

Före utfärd ska en färdplan innehållande namn på alla som kommer att vara ombord på båten, planerad rutt samt beräknad tid för hemkomst lämnas till UMF. Flytväst bör alltid bäras ombord på båtarna. Flytvästar tillhandahålls av UMF.

UMF följer Transportstyrelsens föreskrifter för säkerhet och bemanning ombord.

Behörighetskrav

Bustern
Förarbevis och deltagande i säkerhetsgenomgång

Linderbåtar
Deltagande i säkerhetsgenomgång

UMF:s båtar och fartyg