Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Ett universitet, fyra inriktningar, fyra campus

Ett stort universitet har alltid flera sidor och många inriktningar. Olika inriktningar kräver olika förutsättningar som finns på olika platser i olika sammanhang. Vi är ett stort universitet med fyra campus - Campus Umeå, Konstnärligt campus, Campus Skellefteå och Campus Örnsköldsvik. Alla med sin egen speciella själ, men alla med samma Umeanda.

Campus Umeå – äldst, störst och brett

Campus Umeå är det område strax intill sjukhuset där allt började 1965. Det var här de första byggnaderna byggdes, och det är här vi idag har flest studenter, flest utbildningar och mest forskning. Universitetsområdet är uppbyggt kring en vacker park nära stadens centrum med korta avstånd mellan studier, boende, träning och kultur. På Campus Umeå finns också Sveriges lantbruksuniversitet, SLU.

Campus Umeå

Universitetsområdet i Umeå är uppbyggt kring en vacker park nära stadens centrum med korta avstånd mellan studier, boende, träning och kultur.

Läs mer om Campus Umeå

Konstnärligt campus – arkitektur, design och konst

Konstnärligt campus ligger fint till vid Umeälven, en kort promenad från centrala Umeå. Områdets spännande arkitektur i all ära, men här är det i första hand utbildningarna som utmärker sig. Arkitekthögskolan är den första i Sverige med en konstnärlig profil, Designhögskolan placerar sig i topp i flera internationella rankningar och vid Konsthögskolan läggs stor vikt vid det individuella uttrycket och konstens kritiska potential. Tillsammans med Humlab-X, Bildmuseet och Sliperiet är Konstnärligt campus ett kreativt kraftcentrum. Nu väntar vi bara på dig och dina idéer.

Läs mer om Konstnärligt campus.

Campus Skellefteå – närhet och samarbete

Campus Skellefteå är ett av våra mindre campus. Själva campusområdet delar vi med bland annat Luleå tekniska universitet, Skellefteå kommun och privata företag. Och som det brukar bli på mindre orter och sammanhang så samarbetar alla över gränserna. Här är det lätt att hitta tid med lärare och studenter från andra program och till och med andra högskolor.

Läs mer om Campus Skellefteå.

Campus Örnsköldsvik - utbildning i samarbete med företag

Örnsköldsvik är vårt andra mindre campus, och här utvecklar vi våra utbildningar tillsammans med företag och organisationer i regionen. Det ger utbildningar som ger kunskap genom arbete ute på företag och i näringsliv. Du får kontakter som kan ge goda chanser till jobb efter utbildningen. Dessutom kan vi här erbjuda dig Sveriges häftigaste naturupplevelse i världsarvet Höga kusten.

Läs mer om Campus Örnsköldsvik.