Hoppa direkt till innehållet
printicon

Elitidrott och studier

Umeå universitet är ett av Sveriges första Riksidrottsuniversitet. Här kan du som elitidrottare få dina studier anpassade efter ditt tränings- och tävlingsschema. Och du, du kan välja bland hela Umeå universitets utbildningsutbud!

Elitidrott och studier i Umeå

Oavsett om du väljer att läsa inom idrottsområdet eller inom något annat utbildningsområde eller vilken idrottsgren du valt finns möjligheten att få dina studier anpassade efter de förutsättningar du har som elitidrottare. För att kunna göra detta krävs att du som elitidrottande student skriver ett avtal med universitetet via Idrottshögskolan. I detta avtal preciseras både universitetets och dina åtaganden. Avtalet är nyckeln till att få möjlighet till kombinationen elitidrott och studier.

Ansök om elitidrottsavtal

Vi skriver elitidrottsavtalet när du blivit antagen som student vid Umeå universitet. Du kan inte ansöka om elitidrottsavtal innan dess, däremot är det bra om du i förväg pratar med oss om hur kombination elitidrott och studier fungerar på den utbildning som du vill läsa. Intresserad?

Ta reda på mer om elitidrott och studier på Idrottshögskolan vid Umeå universitet.

Kontaktformulär

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)