Hoppa direkt till innehållet
printicon

För dig som är studie- och yrkesvägledare

Välkommen till Öppet hus på Umeå universitet! Här samlar vi information som du som studie- och yrkesvägledare bör känna till före och innan ert besök.

Vi hoppas att Öppet hus här på Umeå universitet kan inspirera era elever till att plugga vidare och underlätta deras val av utbildning – ett val som inte alltid är helt enkelt. I år har vi drygt 3 000 besökare anmälda, fantastiskt roligt! För att besöket på Umeå universitet ska bli så bra som möjligt hittar du här praktisk information om upplägget för dagen:

Praktisk information kring Öppet hus

Under Öppet hus får eleverna träffa studenter och lärare som berättar om Umeå universitets utbildningar och om hur det är att studera här. Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) finns också på plats. Till Öppet hus välkomnar vi elever som går sista årskursen på gymnasiet, samt medföljande studie- och yrkesvägledare eller lärare.

Datum & anmälan

Öppet hus är onsdag den 28 februari 2018 från klockan 09.30 till 15.00.

För skolor i Umeå börjar dagen med ett inledande pass klockan 09.30 i Aula Nordica. För de skolor som har lång resväg hålls det inledande passet på samma plats, men först klockan 10.30.

Anmälan stängd

Det går inte längre att anmäla sig till Öppet hus. Sista anmälningsdag var tisdag 17 januari. Har du frågor kring anmälan kontakta Maria Hammarström.

Ta bussen till Umeå

Vi kommer att erbjuda bussar till de gymnasieskolor som har minst 10 mils resväg till Umeå universitet. Däremot kan vi inte garantera bussresor till samtliga anmälda, då det finns ett begränsat antal bussar. För att kunna planera antalet bussar vill vi att du så exakt som möjligt anger hur många elever som kommer från din skola. Vi kommer därefter att i god tid innan besöket att meddela antalet bussplatser och den exakta avgångstiden.

Preliminära avgångstider är:

Östersund 05.35
Luleå 06.45
Sundsvall 06.45
Vilhelmina 06.45
Piteå 07.30
Härnösand 07.30
Örnsköldsvik 08.15
Skellefteå 08.30
Bussarna avgår från busstationen om inte annat avtalats.

Program för Öppet hus

Här hittar du program för dagen. Tryckt program skickas till skolorna i god tid före Öppet hus. Det går även att göra ett personligt program att ladda ner i sin mobil. Smidigt för eleverna!

Program för Öppet hus 2018 (pdf).

Gör ett eget program – funkar fint i mobilen.

Seminarium för studie- och yrkesvägledare

För dig som är studie- och yrkesvägledare erbjuder vi ett lunchseminarium med med tema humaniora. Passa på att träffa kollegor från andra skolor och studievägledare från universitetet. En separat inbjudan till lunchseminariet har skickats från Studentcentrum efter att ni har anmält er till Öppet hus.

Parkering för bil

För dig som kör bil finns parkeringar där du kan parkera hela dagen för 18 kr när du har ett parkeringstillstånd. Här hittar du en karta över parkeringar vid Umeå universitet, välj campus Umeå och kategori Parkering.

Mejla till Maria Hammarström senast 19 februari så skickar vi ett tillfälligt parkeringstillstånd till dig.

Varmt välkommen!