Hoppa direkt till innehållet
printicon

För dig som är studie- och yrkesvägledare

Välkommen till Öppet hus på Umeå universitet! Här samlar vi information som du som studie- och yrkesvägledare bör känna till före ert besök.

Vi hoppas att Öppet hus här på Umeå universitet kan inspirera era elever till att plugga vidare och underlätta deras val av utbildning – ett val som inte alltid är helt enkelt. För att besöket på Umeå universitet ska bli så bra som möjligt hittar du här praktisk information om upplägget för dagen:

Under Öppet hus får eleverna träffa studenter och lärare som berättar om Umeå universitets utbildningar och om hur det är att studera här. Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) finns också på plats. Till Öppet hus välkomnar vi elever som går sista årskursen på gymnasiet, samt medföljande studie- och yrkesvägledare eller lärare.

Datum och anmälan

Öppet hus är onsdag den 26 februari 2020 från klockan 09.30 till 15.00.

För skolor i Umeå börjar dagen med ett inledande pass klockan 09.30 i Aula Nordica. För de skolor som har lång resväg hålls det inledande passet på samma plats, men först klockan 10.30.

Anmälningsformulär

Har du frågor kring anmälan kontakta Maria Hammarström.

Ta bussen till Umeå

Även 2020 erbjuder vi bussar för elever i årskurs 3 tillhörande de gymnasieskolor som har lång resväg till universitetet. Avgångar kommer att ske från dessa orter: Lycksele, Storuman, Vilhelmina, Skellefteå, Arvidsjaur, Kramfors, Piteå, Luleå, Älvsbyn, Kalix, Sollefteå, Östersund, Härnösand, Sundsvall och Örnsköldsvik. För att kunna planera antalet bussar vill vi att du så exakt som möjligt anger hur många elever som kommer från din skola. Vi kommer därefter att i god tid innan besöket att meddela antalet bussplatser och den exakta avgångstiden. Vi kan inte garantera bussresor till samtliga anmälda, då det finns ett begränsat antal bussar, men vi gör vårt bästa för att så många som möjligt ska kunna besöka Öppet hus på Umeå universitet.

Exempel på preliminära avgångstider är:

Östersund 05.35
Luleå 06.45
Sundsvall 06.45
Vilhelmina 06.45
Piteå 07.30
Härnösand 07.30
Örnsköldsvik 08.15
Skellefteå 08.30
Bussarna avgår från busstationen om inte annat avtalats.

Program för Öppet hus

Tryckt program skickas till skolorna i god tid före Öppet hus. Program för Öppet hus 2020 kommer i mitten av december. Här kan du se program för 2019:

Tidigare års program för Öppet hus (2019 - pdf).

Studie- och yrkesvägledarmingel

Passa på att träffa kollegor från andra skolor och studievägledare från universitetet. Temat för året är funktionsnedsättning. En separat inbjudan till lunchseminariet skickas från Studentcentrum efter att ni har anmält er till Öppet hus. 

Parkering för bil

För dig som kör bil finns parkeringar där du kan parkera hela dagen för 25 kr när du har ett parkeringstillstånd. Här hittar du en karta över parkeringar vid Umeå universitet.

Mejla till Maria Hammarström senast 19 februari så skickar vi ett tillfälligt parkeringstillstånd till dig.

Varmt välkommen!