"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Psykologen Afsaneh Moharer

Afsaneh Moharer undervisar inom samtalsmetodik och på professionskurser vid psykologprogrammet. Hon tycker att det är meningsfullt och stimulerande att vara lärare.

Afsaneh Moharer blev lärare av en slump. Hon är legitimerad psykolog och klinisk samordnare för psykologmottagningen vid Umeå universitet, och i hennes tjänst ingår det även undervisning.

– Jag hamnade inom undervisning av en slump. Det är jag väldigt glad för, säger Afsaneh. 

Afsaneh undervisar framförallt på Psykologprogrammet i kurser som samtalsmetodik och professionskurser som exempelvis klinisk bedömning och självkännedom.

Vad är det bästa med att vara lärare?

– Den ständiga rörelsen av kreativitet, kunskap, och erfarenheter som flödar. Men också alla möten, med studenter, kollegor och andra som ser till att man utvecklas och utmanas, säger Afsaneh. 

Afsaneh förklarar läraryrket som meningsfullt, roligt, krävande och stimulerande. Hon tycker att blandningen av studenter som finns på campus bidrar till en spännande och dynamisk miljö. 

– Det är lätt att trivas här vid universitetet. Det finns både puls och energi men också lugn och ro. Det är en trivsam arbetsplats, säger Afsaneh. 

Får med känslorna i undervisningen

I sin undervisning trivs Afsaneh bäst med ett interaktivt undervisningsupplägg där hon och studenterna tillsammans resonerar och tar oss fram i lärandeprocessen. Afsaneh tror att vi lär oss mer om vi får med oss känslorna i undervisningen, att bli berörd och använda det som kraft för att lära oss mer. 

– Min roll är att skapa engagemang och väcka nyfikenhet för ämnet jag undervisar i och stimulera studenternas eget sökande efter kunskap, att vilja läsa och lära sig mer, säger Afsaneh. 

Vilket tips skulle du ge till någon som funderar på att börja plugga?

– Gör först och tänk sen! Att börja plugga kan vara ett stort, och kanske skrämmande steg för många. Ett steg som är svårt att tänka sig till. Så mitt bästa tips är att göra tvärtom. Börja först att plugga - och fundera sen.

Senast uppdaterad: 2023-02-08