Hoppa direkt till innehållet

Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 23 november 2020)

printicon

Allt kommer bli bra

Det här händer i vår monter på Saco studentmässa

Toppbild

Varför ska man ens plugga?

Om man ska det, måste man göra det direkt? Det finns många anledningar att börja plugga, och många olika sätt att göra det på. Det här webbinariet på mässan ger dig lite hjälp på vägen.

Toppbild

Studentliv i Umeå

Undrar du hur det är att vara student i Umeå? Det finns så klart lika många olika studentliv som det finns studenter, men i det här webbinariet på mässan får du ett exempel av dem.

Toppbild

Så funkar det att plugga på Umeå universitet

Universitetet är inte gymnasiet, men vad är egentligen skillnaden? Och hur är det att skriva en tenta för första gången? Och det här med högskolepoäng, behörighet, meritvärde och urval… Svaret får du på webbinariet på mässan.

Toppbild

Fråga oss om allt i chatten

Under mässan kan du chatta med studenter och studievägledare från Umeå universitet, superpeppade på att svara på frågor om studentlivet, studier och hur det är att bo i Umeå.

Film: Tjo, hej och tjena!
Tjo, hej och tjena!

Visst ses vi på Saco studentmässa den 24 till 27 november.

Vill du veta mer om hur det är att plugga i Umeå?

Prenumerera på nyhetsbrevet "Studentliv på Umeå universitet". Där får du veta mer om hur Umeå är som studentstad och smarta tips och råd för att förbereda dig inför studiestarten. Du kan bland annat läsa mer om våra olika kårer och studentföreningar och få tips om hur du hittar en bostad.

Universitetet är en myndighet. Meddelanden som du skickar här sparas och blir en allmän handling. Läs på umu.se/gdpr om hur vi hanterar personuppgifter.

Webbinarier från Handelshögskolan

Karriären börjar hos oss

Handelshögskolan vill med hjälp av deras karriärcenter stödja studenter på resan mot jobb genom att minska glappet mellan utbildning och arbetsliv. I detta webbinarium berättar vi mer om vilka olika aktiviteter de erbjuder.

Utbytesstudier i Europa eller övriga världen?

Det finns många argument till varför du ska åka på utbytesstudier. I detta webbinarium vill vi berätta mer och göra dig nyfiken på att läsa en del av din utbildning utomlands.

Hos oss kan du läsa 150 olika program

Umeå universitet har många program. Och vill du inte vill gå ett program finns det över 1 600 kurser och flera påbyggnadsprogram att välja mellan. På Saco-mässan kan du kolla in våra utbildningar i kanalerna och prata med oss via zoom eller i chatten.

Arkitekt, industridesign eller fri konst

På Konstnärligt campus nära centrala Umeå har vi samlat Konsthögskolan, Arkitekthögskolan, Designhögskolan och universitetets egna museum, Bildmuseet. Arkitekthögskolan är den första i Sverige med en konstnärlig profil, Designhögskolan placerar sig i topp i flera internationella rankningar och vid Konsthögskolan läggs stor vikt vid det individuella uttrycket och konstens kritiska potential.

Vill du veta mer? Besök oss på mässan.

Civilingenjör, matematik, digitalisering, AI

Kanske vill du utveckla och designa spel eller stora affärssystem, brinner för att programmera eller drömmer om att skapa den perfekta interaktionen mellan dator och människa?

Vill du veta mer? Besök oss på mässan.

Idrottsutbildningar, fysioterapeut, dietist

Umeå, mer idrott. Jo, det vågar vi påstå, att det i Umeå är lite mer fokus på idrott och träning än i många andra städer. Hos oss kan du välja utbildningar med flera olika perspektiv på idrottande: Vill du kanske hjälpa fram morgondagens elit?

Vill du veta mer? Besök oss på mässan.

Journalist, media, språk, kultur

Hur påverkar kulturen oss människor och samhället, och varför beter vi oss som vi gör? (Ibland ganska obegripligt.) Det vanligt att läsa fristående kurser och själv bygga ihop sin utbildning, men det finns också färdiga program.

Vill du veta mer? Besök oss på mässan.

Jurist, pol kand, civilekonom, samhällsvetenskaplig

Vi är samhället. Är du nyfiken på samhället, hur vi fungerar enskilt och tillsammans, vilka krafter som styr oss, hur vi lär oss, hur vi satt upp regler och lagar och hur vi interagerar med varandra? Inom samhällsvetenskap hittar du flera olika områden och spännande utbildningar – till exempel genusvetenskap eller statistik.

Vill du veta mer? Besök oss på mässan.

Läkare, sjuksköterska, tandläkare

Läkare, sjuksköterska och tandläkare är tre vanliga och kända yrken inom medicin, omvårdnad och hälsa. Men det finns så mycket mer att välja på: från läkare till vårdadministratör över tandläkare, biomedicinsk analytiker, logoped, och sjuksköterska. För att bara nämna några. Gemensamt är att de alla arbetar med människor och vår hälsa.

Vill du veta mer? Besök oss på mässan.

Lärare, utbildning, pedagogik

Lärare – vad tänker du på då? Eller kanske – vem tänker du på då? Inte många jobb ger sådana möjligheter att påverka och utveckla andra människor som lärare. Din uppgift blir att undervisa, väcka nyfikenhet och skapa förutsättningar för lärande. Men du har också en viktig roll i varje elevs personliga utveckling. Därför läser du bland annat värdegrund, demokrati och sociala relationer i alla våra lärarutbildningar. 

Vill du veta mer? Besök oss på mässan.

Naturvetenskap, life science, hållbarhet, miljö

Övergången till ett mer hållbart samhälle är en stor utmaning, där det krävs gemensamma krafttag av universitet, samhälle och näringsliv. Utmaningarna är komplexa och kräver ett tvärvetenskapligt angreppssätt, där naturvetenskaperna har en stor roll.

Vill du veta mer? Besök oss på mässan.

Psykolog, socionom, polis, beteendevetenskap

Är du nyfiken på människor, relationer och hur vi fungerar enskilt och tillsammans, vilka krafter som styr oss, hur vi lär oss och hur interagerar med varandra? Vill du leda och hjälpa andra människor till ett bättre och enklare liv? Möta och stötta människor som befinner sig i utsatta och problematiska livssituationer? Du behövs. Du behövs som socionom, psykolog, polis, personalvetare för att bara nämna några.

Vill du veta mer? Besök oss på mässan.

 

Funderar du på något?

Har du frågor eller funderingar inför ditt besök på Saco studentmässa? Om du vill veta mer om våra utbildningar eller hur det är att vara student så hör bara av dig.

Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!

Hoppas att vi ses på mässan!