"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Allmän kemi

Välkommen till Kemiska institutionen och kursen Allmän kemi för Högskoleprogrammet till processoperatör på Umeå universitet och Processoperatör på Mittuniversitetet

Så här börjar du

 • 2. Registrera dig på kursen

  Du måste registrera dig på varje kurs som du läser på universitetet. Genom att registrera dig vid varje kursstart kommer du med på kurslistor, får tillgång till kurssajter, du är försäkrad under kursens gång, dina betyg kan registreras och CSN kan se att du studerar. Vi använder oss av webbregistrering på kursen. Webbregistreringen är öppen en vecka före kursstart och stänger natten till kursstart kl. 24.00. Det är viktigt att du registrerar dig på kursen inom utsatt tid, annars kommer du att förlora din möjlighet att delta på kursen. Mer information om hur registreringen går till hittar du här: https://www.umu.se/student/mina-studier/registrering-pa-kurs/ Får du problem med registreringen ska du kontakta studieadministratör för den kurs du läser sanna.branstrom@umu.se

  Ange alltid namn, personnummer och kurs i meddelandet om du skickar e-post.

   

  Kursansvarig: Lisa Lundin, lisa.lundin@umu.se

   

   

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2021-10-28

  Tid: 13.15-15

  Plats: Canvas

  Schemat finns i Canvas

   

  Vi har upprop och introduktion till kursen torsdagen den 28 oktober kl 13.15 till 15.00 i angivet Zoom-rum. Vi går då igenom hur kursen är uppbyggd, vilka förväntade studieresultat som finns

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Jag vill varmt välkomna dig och samtidigt ge dig allmän information om kursen. Kursen omfattar fem veckors heltidsstudier och har en studietakt på 100%. Kursen ges under perioden 28 oktober till 26 november HT-21.

  Kursen består av 9 tematiska moduler där vi kommer att gå igenom olika områden inom ämnet kemi. Varje modul består av förinspelade föreläsningar med tillhörande uppgifter som du utför antingen individuellt eller tillsammans med andra kursdeltagare. Det enda obligatoriska momentet är två stycken laborationer. Vi kommer gemensamt ta beslut om hur vi genomför dessa på bästa möjliga sätt i samband med upprop och introduktion till kursen.

  Förberedelser inför kursstart
  Kursen utgår ifrån kursboken så det är viktigt att ni köper den. Information om boken finns nedan. Det är många moment som vi ska hinna gå igenom under kursens gång, det är därför viktigt att komma igång redan första dagen på kursen. Alla moduler finns tillgängliga från dag 1 på kursen. Alla föreläsningar är förinspelade och finns på kurssidan.

   

  Kurslitteratur
  Vi kommer att använda boken Chemical Principles, 8:e upplagan, Zumdahl & Decoste ISBN 9781305581982.

  Fäll ihop
 • Programupplägg

  Vi använder oss av läroplattformen Canvas och e-mötesprogrammet Zoom på utbildningen.

  I Canvas hittar du bland annat allt kursmaterial, schema, lista över kursdeltagare, meddelande från lärare och information om programmet. Tillgång till Canvas får du genom att aktivera ditt UmU-id. Hur du aktiverar ditt Umu id kan du läsa om längre ner.

   

  Fäll ihop
 • Anmälan till tentamen

  För anmälan till tentamen på kursen bokar du först din skrivplats på lärcentrum eller Universitet/högskola.

  Du skickar sedan in blanketten ”Anmälan till tentamen” via e-post, senast 10 dagar innan tentamensdatum till studieadministratören för kursen, sanna.branstrom@umu.se.

  Du får alltid en bekräftelse via e-post att jag mottagit din tentamensanmälan!

  Blanketten hittar du i Canvassajten för kursen. Vi använder oss inte av anmälan till tentamen via studentwebben på utbildningen.

   

   

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student behöver du ett Umu-id (ditt användarkonto). Ditt Umu-id använder du för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • skaffa Umu-kort
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  När du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Så här aktiverar jag mitt Umu-id.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att att logga in eller aktivera ditt Umu-id så kontakta IT-supporten Servicedesk där du kan ställa frågor och få hjälp.

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Du får inte kortet automatiskt, utan måste själv ansöka om att få det.

  Ansök om Umu-kort.

  Fäll ihop
 • Digitala studiestartsföreläsningar 10-13 januari

  Har du inte pluggat hos oss tidigare så kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 10-13 januari då vi guidar dig genom studiestarten. Föreläsningarna är ca en timme lång och ges i Zoom. Vad vill du veta mer om?

  • Ny på universitetet – en överblick
  • Varför finns studentkåren?
  • IT-tjänster för studenter
  • Studera med funktionsnedsättning
  • Hjälp för att söka, skriva och studera
  • Akademiskt skrivande och studieteknik
  • Din hälsa under studietiden
  • Om existentiell hälsa, mening och balans
  Fäll ihop
 • Tillgång till hela Microsoft Office 365

  Under din studietid har du gratis tillgång till hela Microsoft Office 365. I Office 365 ingår bland annat Teams, Word, Excel, Powerpoint, Whiteboard Forms, din studentmejl och en mängd andra tjänster. Allt för att underlätta studierna och ditt samarbete med andra studenter. För att få tillgång till Office behöver du först aktivera ditt Umu-id.

  Office 365 och hur jag installerar det.

  Fäll ihop
 • Om något krånglar finns Infocenter

  Infocenter hjälper dig med det du kan behöva för att ta dig genom de första veckorna som ny student. Här kan du till exempel få hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokaler eller träffa en studievägledare. Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare. Infocenter håller till i huset Universum, mitt på Campus Umeå. 

  Hitta till Infocenter på Campus Umeå (Mazemap).

  Infocenter – ger svar, hjälp och vägledning.

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)