Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Användarforskning för interaktionsdesign

Du är antagen till kursen Användarforskning för interaktionsdesign, men innan du kan börja måste du göra några saker innan kursstart. Här får du veta vad du måste göra samt hur och när. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här så hör du bara av dig till oss via kontaktformuläret i slutet av sidan, så svarar vi. Vi ses i höst!

Så här börjar du

Om kursen

 • Om kursen

  Kursen fokuserar på hur organisationer kan hantera sina digitala omvandlingsprocesser för att dra nytta av digitalisering. Kursen introducerar och analyserar hur digital transformation manifesteras i förbättringar av organisationernas produkter, tjänster, processer och strukturer. Kursen fokuserar på de olika aspekterna av digital teknik och hur organisationer kan utnyttja dessa aspekter i sina innovationsprocesser. Kursen utforskar centrala begrepp inom digital transformationsforskning och relaterar dem till bredare digitaliseringsutmaningar och möjligheter. Kursen ger både teoretiska och praktiska perspektiv på digital transformation.

  Undervisningen ges huvudsakligen i form av föreläsningar, seminarier, workshops och handledning i samband med självinstruktion och vid obligatoriska datorlaboratorier eller andra uppdrag. Vissa delar av kursen kan kräva obligatorisk närvaro. Undervisningen kan göras på engelska. Alla nödvändiga datorprogram som används av eleverna på egen hand introduceras och underhålls under kursen. Några hjälpmedel ges när du använder dessa applikationer. God kunskap vid utförande av skriftliga presentationer och engelska är viktigt för att kunna slutföra kursen. Under kursen kommer studenten att ha tillgång till flera av avdelningarna datorlaboratorier, dygnet runt, utom när dessa har bokats för andra kurser.

  Fäll ihop
 • Kontaktinformation

  studentsupport@informatik.umu.se

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

 • Aktivera ditt Umu-id

  Som student kommer du att behöva ett Umu-id (ditt användarkonto) för att till exempel

  • registrera dig på kurser
  • lämna in tentor och uppgifter och se dina studieresultat
  • komma åt din studentmejl
  • använda datorer i datorsalar och universitetets trådlösa nätverk.

  Om du är ny student får du automatiskt ett användarkonto när du antagits, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.

  Jag vill veta mer om Umu-id och hur det funkar.

  Det här funkar ju inte. Hjälp!

  Om du får problem att aktivera ditt konto eller logga in vänder du dig till Servicedesk. Där hittar du svar på vanliga frågor, manualer och kan ställa frågor.

  Fäll ihop
 • Välkomstmässa för alla

  Save the date! Välkomstmässan – ett perfekt tillfälle för dig att få koll på vad universitetet och Umeå kan erbjuda. På plats finns utställare som ger tips kring bostad, extrajobb, nöje och föreningsliv. Dessutom blir det uppträdanden och tävlingar. Och mycket mer.

  När: Torsdag 5 september 2019

  Håll koll på välkomstmässan 2019

  Fäll ihop
 • Skaffa Umu-kort

  När du är på våra campus i Umeå och Örnsköldsvik kommer du att behöva ett Umu-kort. Det är ett kort som fungerar som

  • passerkort
  • lånekort för universitetsbiblioteket
  • kopierings- och utskriftskort.

  Ungefär en vecka efter att du har aktiverat ditt användarkonto kommer du att få ett mejl med information om hur du beställer Umu-kortet. Det kommer till din studentmejl, så kom ihåg att testa att logga in där så att du vet att det fungerar.

  Jag vill veta mer om Umu-kortet

  Fäll ihop
 • Gå med i en studentkår!

  Hos oss finns tre studentkårer – Umeå studentkår, Umeå naturvetar- och teknologkår och Umeå medicinska studentkår. Studentkårerna arbetar för att du ska ha inflytande över dina studier och din studiesituation.

  Gå med i en studentkår du också!

  Fäll ihop
 • Studentwebben – här börjar studentlivet

  Allt du behöver på ett och samma ställe. Här hittar du ditt schema, din lärplattform och listan med dina kurser eller kollar studentmejlen. Här finns även information om hur du anmäler dig till en tenta, hur du bokar grupprum eller vilken service det finns på campus.

  Ja, jag vill kolla in studentwebben

  Fäll ihop

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)