Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 26 juni 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

TILL DIG SOM ÄR ANTAGEN PÅ KURSEN

Applikationsutveckling för internet

Hej och välkommen till kursen Applikationsutveckling för Internet.

Så här börjar du

 • 1. Tacka ja eller nej till din studieplats

  Du har antagits till utbildningen, men för att du ska behålla den måste du också tacka ja till platsen. Det gör du på Antagning.se senast den 26 juli 2019.

  Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?

  Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.

  Fäll ihop
 • 2. Registrera dig på kursen

  Ni registrerar en själva i studentportalen. Enligt reglerna så kan det tidigast ske en vecka före kursstart. Troligen lite mindre. 

  Efter tre veckor görs en aktivitetskontroll för att se och ta bort de studenter som är inaktiva. Den som gjort första uppgiften räknas som aktiv.

  Fäll ihop
 • 3. Börja kursen

  2019-11-06

  Tid: 8:30 eller under dagen

  Plats: Moodle, länk se nedan.

  Kursen ges på distans och ni kan börja jobba med kursen på en gång. Logga in i Moodle och börja du jobba!

  Här finns kurswebben, Moodle. Logga in med ditt UmU-Id. Du läggs till som deltagare när du antas till kursen, så kurswebben är tillgänglig från sommaren.

  Om du har frågor så maila till kursansvarig, Per Kvarnbrink, per.kvarnbrink@umu.se. Det går att ringa också 090-7866722. 

  Fäll ihop

Om kursen

 • Kursens upplägg

  Kursen innehåller fyra arbetsuppgifter. 

  Kursen startar med laboration 1, där ni utvecklar ett API.

  Laboration 2 handlar om samverkande system.

  Uppgift 3 är en teknikutvärdering.

  I laboration 4, eller som vi ibland kallar det projektet, så gör ni ett mindre projekt. Det får gärna vara kopplat till ert teknikutvärderingsprojekt. Den redovisas så att andra kan se vad ni gjort.

  Fäll ihop
 • Programvaror

  Under kursen kan du använda utvecklingsverktyg som du laddar ned och installerar hemma. Kunskap kan du inhämta på olika sätt, dels har vi gjort filmer med presentationer och demonstrationer som du ser i en vanlig webbläsare. Dels använder vi en lärobok så att du har en möjlighet att fördjupa dina kunskaper. Sedan finns det också en mängd materiel på olika webbplatser på Internet. Troligen kommer du att inhämta kunskap via alla dessa källor.

  Vi använder Microsoft utvecklingsmiljö där vi kodar i C# i asp.net mvc, med en SQL Server i botten. Det går att använda andra miljöer, men vår filmer och vår support är baserad på .netmiljön. Vi använder Visual Studio Community 2019 i denna kurs. Filmerna är gjorda i VS2017, men det ser i stort sett likadant ut.

  Här finns nedladdning av Visual Studio Community. Här finns även Visual Studio for Mac, vilken fungerar men då vi använder SQL-server så räcker inte det, då den bara gåra att använda under Windows. För att komma runt detta kan ni antingen använda en alternativ databas, t.ex. mySql, eller så använder ni windows som ett parallellt operativ. Det är samma för Linuxanvändare.    

  Som student har ni fri tillgång till Microsoft Imagine där det finns en uppsjö av utvecklingprogram för nedladdning, t.ex. en mer fullständig version av Visual Studio. Logga in med enkel inloggning (Shibboleth-autentisering) och ert UmU-Id. Ni får automatisk access hit om ni läst två kurser på Umeå universitet och om ni bara läser denna kurs så mailar ni kursansvarig så löser han problemet.

  Fäll ihop

Ny vid Umeå universitet

Kontakta oss

Tänk på att universitetet är en statlig myndighet och att det du skriver här kan bli en allmän handling. Var därför försiktig med att skriva känsliga eller personliga frågor här i kontaktformuläret. Alla uppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen (GDPR)