Arbetsmiljö- och diskrimineringslagstiftning (Juristprogrammet)
Du är antagen till kursen arbetsmiljö- och diskrimineringslagstiftning vid juridiska institutionen. Här hittar du viktig information om vad du behöver göra innan kursstart. Du kan även läsa lite mer om kursen, universitetet och livet som student. Hittar du inte de svar du behöver här, så hör av dig till oss via kontaktformuläret längst ned på sidan. Välkommen till kursen, vi ses i början av november!
Om du har blivit antagen och vill ha din plats, eller vill stå kvar som reserv, behöver du inte svara på det andra antagningsbeskedet.
Är du inte längre intresserad av din plats är det fint om du lämnar återbud så att en reserv kan få den. Återbud gör du enklast på Mina sidor på Antagning.se. Är den möjligheten stängd går det bra att lämna återbud på Studentwebben (logga in med ditt Umu-id) eller kontakta ansvarig institution.
Behöver du ansöka om stöd för funktionsnedsättning?
Om du behöver stöd för funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan utbildningen börjar. Läs mer om vilket stöd du kan få och hur du ansöker på vår studentwebb.
När du har tackat ja till din plats, måste du registreras på kursen. För den här kursen ska du själv registrera dig på Studentwebben innan kursstart.
Webbregistrering tillåts från och med den 25 oktober och funktionen kommer att vara öppen till och med den 2 november.
För att du ska kunna registrera dig på kursen och använda kursplattformen krävs det att du är antagen till kursen och att du har aktiverat ditt Umu-id. Umeå universitet erbjuder alla studenter ett användarkonto i samband med antagningen och mer information hittar du nedan, under rubriken: "Ny vid Umeå universitet".
Kursen är förlagd till campus i Umeå och innehåller inslag av undervisning via Zoom.
Kursen syftar till att ge fördjupad kunskap om arbetsmiljö- och diskrimineringslagstiftningen. Inom det förra rättsområdet behandlas särskilt arbetstidslagstiftningen, ansvar för brott mot arbetsmiljölagstiftningen och reglerna om partssamverkan i arbetsmiljöfrågor. Inom det senare rättsområdet behandlas diskrimineringslagens definition av diskriminering och olika diskrimineringsgrunder, undantagen från förbuden mot diskriminering liksom kraven på aktiva åtgärder i arbetslivet.
Undervisningen består av föreläsningar, huvudsakligen via Zoom, samt obligatoriska seminarier på plats i Umeå. Under kursens gång ska varje student också författa en individuell skrivuppgift som är examinerande. Kursen avslutas med en skriftlig hemtentamen. Ytterligare information om obligatoriska moment, examination och betygssättning finns i kursplanen.
Som förberedelse inför kursen rekommenderas att du läser någon grundläggande bok i svensk arbetsrätt. Det gäller särskilt om dina arbetsrättsliga studier ligger långt tillbaka i tiden.
Umu-id är ditt användarkonto. Det behöver du för att kunna registrera dig på utbildningen. När du är ny student får du automatiskt ett Umu-id, men du måste själv aktivera det för att det ska fungera.
Umu-id kommer du behöva när du ska: • registrera dig på kurser • lämna in tentor, uppgifter eller se dina resultat • kolla din studentmejl • skaffa Umu-kort • använda datorer i datorsalar och universitetets wifi.
När du är på något av våra campus kommer du behöva ett Umu-kort. Umu-kortet är personligt och fungerar som passerkort, kopieringskort och lånekort. Allt i ett. För att få tillgång till kortet måste du själv ansöka om det.
Om du inte har pluggat hos oss tidigare kan det vara mycket att komma in i och hålla reda på. Välkommen till våra digitala föreläsningar 22-25 augusti då vi guidar dig genom studiestarten. Tittar gör du var du vill, föreläsningarna ges i Zoom. Det här får du vet mer om:
Sök det pedagogiska stöd du har rätt till på direkten. Då är det fixat när terminen börjar och du bara vill komma i gång med utbildningen.
Du kan få stöd om du till exempel har dyslexi, adhd eller nedsatt syn. Beroende på dina behov finns olika typer av stöd. Vanligt är att en får anteckningsstöd, längre skrivtid eller anpassning av sitt kursmaterial. Målet är helt enkelt att göra det lättare för dig att plugga på lika villkor.
Infocenter, möjligen de bästa vi har. De hjälper dig genom de första veckorna som ny student. Kanske behöver du hjälp med ditt Umu-id, att hitta rätt i lokalerna eller snabbt stämma av med en studievägledare? Och skulle de inte ha ett svar direkt, så vet de var och hur de vägleder dig vidare.
Infocenter håller till i Universum, huset mitt på Campus Umeå. Det är bara att du hör av dig om något krånglar.